Blogs & stageverhalen

Blogs

Beschikbare blogs: 24

 • 21 april 2022

  Laura Davelaar "Bouw vind ik echt het allerleukste"

  Waarom ik voor Bouwkunde heb gekozen? Op mijn middelbare school kregen we al veel praktijklessen. Bouw vond ik echt het allerleukste. Daar wilde ik iets mee gaan doen. Zo ontdekte ik de mbo-opleidingen Bouwkunde. Het is een hele brede opleiding, waarmee je veel kanten op kunt.

  Lees meer
 • 23 februari 2022

  Ik word game developer of cyber security expert

  Joey van Haren en Niels Doodewaard zijn allebei gefascineerd door informatietechnologie en studeren aan het Technova College in Ede. Derdejaars mbo-student Joey volgt de opleiding Software Developer en studeert af in de richting Game. Tweedejaars mbo-student Niels denkt erover om na het mbo studeren aan het hbo te combineren met een job als cloud engineer of cyber security expert.

  Lees meer
 • 23 februari 2022

  ‘Met licht creëren wij sfeer bij een optreden’

  Mathijs Wiggers is tweedejaars student aan de opleiding Podium- en Evenemententechnicus van het Technova College in Ede. Hij specialiseert zich in lichttechniek. Samen met klasgenoten werkt Mathijs mee aan het project Radiozender Student FM. ‘Als zij muziek draaien, maak ik daar live een lichtshow bij in de sfeer van het nummer.’

  Lees meer
 • 10 februari 2021

  Mechatronica student Bart: “Ik ben nooit zo’n grote fan van school geweest."

  Volg je de opleiding tot constructiewerker of monteur mechatronica? Dan ben je bezig met vies werk. Althans, dat denken veel moeders, zegt docent Theo Schraven van het Technova College in Ede. “Op open dagen zeg ik daarom altijd tegen moeders: Als ik u heb overtuigd, dan komt uw zoon of dochter hier ook.”

  Lees meer
 • Media & ICT, Beeld & Geluid
  4 augustus 2020

  Programmeren is echt mijn passie, al vanaf de middelbare school

  Tim Piers & Georgios Bozinopoulos volgen allebei een opleiding op de IT & Development afdeling. Tim als Software Developer met als uitstroomrichting Applicatie ontwikkelaar, Georgios als Expert IT Systems and Devices. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

  Lees meer
 • Student Technova College Ede Jeffrey Hurenkamp is clubfotograaf van Go Ahead Eagles
  25 februari 2020

  Student Jeffrey Hurenkamp clubfotograaf bij Go Ahead Eagles

  Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Deze keer stellen we clubfotograaf Jeffrey Hurenkamp (22) voor, wiens foto's regelmatig te vinden zijn op de verschillende clubkanalen.

  Lees meer