Edese filmmaker wacht niet op diploma

13-02-2019

De 20-jarige Ronald Vermeulen uit Ede, is onlangs zijn eigen bedrijf begonnen als zzp'er in het filmen en monteren van onder andere evenementen. 'Vroeger legde ik al mijn vakanties vast op beeld' was dan ook meteen zijn argument waarom hij gestart was met zijn onderneming.

Ede - Eind vorig jaar is de jonge ondernemer begonnen met zijn eigen bedrijf, onder de naam Ronald Vermeulen Visuals. Ronald studeert audiovisueel specialist aan het Technova college. Hij zit nu in zijn examen jaar, een belangrijk jaar dus.

''Ik heb deze opleiding voornamelijk gekozen op het gebied van montage, visuele effecten op de computer. Gedurende de opleiding ben ik steeds meer geneigd het filmaspect op te pakken. Met film kan je persoonlijk meer vertellen, een verhaal opbouwen. Dat kan ook met fotografie alleen moeilijker'', aldus Ronald. Zijn klasgenoten hadden hem gemotiveerd om hier in een bedrijf te beginnen. Voornaamste reden was toch wel een beetje bijverdienen, hij had al klanten voordat hij zichzelf had ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel.

Nieuwe uitdaging

Drie jaar geleden begon Ronald bij het Technova College raceteam, dat is opgericht door docenten van het Technova College in Ede om excellente studenten meer uitdaging te geven tijdens hun opleiding. Door middel van het raceteam heeft Ronald zijn naam waar weten te maken en is hij gezien door coureurs op het circuit, waaronder Loek Hartog. Hij maakte een aftermovie van zijn winst in de Ford Fiesta Sprint Cup en dat viel goed in de smaak. ''Nu gaan we samenwerken, om een nog mooier jaar vast te leggen'', aldus Ronald. Hoe kom je aan je klanten? ''Klanten krijg ik deels via school, voornamelijk door het Technova College raceteam heeft hij contacten gemaakt. Ik kwam in aanraking met Daniel de Wit via de docent van het raceteam. Dat was gelijk een grote klus, want het was voor de Hartstichting.'' Hij is het meest trots op zijn recente video voor Johannes Orgelbouw, wat hij moest maken als proefexamen opdracht voor school.

Hoe gaat het tot nu toe? ''Het loopt en gaat goed. Je moet klanten vinden en klanten moeten geïnteresseerd blijven in je bedrijf. Een zzp'er is altijd druk, soms is het wel zoeken naar tijd.' Wat vinden je ouders ervan? ''Mijn ouders staan volledig achter mij en helpen mij bij alles.'' Zij zien ook dat het goed gaat met zijn bedrijf. Er komt geld binnen en er worden slimme keuzes gemaakt in het bedrijf.'' Hoe zie jij je over 10 jaar? ''Ik zie mijzelf over 10 jaar in een bedrijf gericht op audiovisueel als werknemer of als succesvolle ondernemer die mensen in dienst heeft.''

De docenten op school zijn trots op Ronald en zijn klasgenoten. School gaat voor, ga niet te gek van stapel lopen, zeggen de docenten dan ook maar al te vaak tegen de klas.

bron: De Edense Post

 

Reactie toevoegen