Blogs & stageverhalen

Het allerleukst in dit beroep is het leren van kleine trucjes om zo dingen het meest efficiënt op te kunnen lossen.

07-12-2022

Omdat ik deze opleiding in BBL volg, werk ik vier dagen in de week bij Profile Abi in Veenendaal. Daar mag ik alles doen.

Van onderhoud tot bandenwissel en reparatie. De APK mag ik nog niet doen, maar ik kijk wel heel vaak mee. Over de APK hebben we nu een keuzedeel op school en ook daar leer ik al veel van. Om zelf een APK te mogen doen, moet ik nog wel de papieren halen. Maar met de kennis die ik krijg op het werk en school, ben ik al een heel eind.

De wekelijkse schooldag bestaat voor een groot deel uit theorie en daarna doen we praktijkopdrachten. We hebben een leuke werkplaats en de docenten hebben veel praktijkervaring. Er staan heel veel apparaten waar we mee kunnen werken en er is een divers aanbod aan auto’s; elektrisch, hybride, benzine en diesel. 

Ik houd van techniek en leren over techniek. Het allerleukst in dit beroep is het leren van kleine trucjes om zo dingen het meest efficiënt op te kunnen lossen. Het zit er bij mij ook helemaal in. Op mijn achtste verwisselde ik al mijn eerste band. Voor dit vak is het handig als je creatief en handig bent, maar ook een doorzetter bent en plezier hebt in je werk. 

Ik hoop in de toekomst zeker iets met autotechniek te gaan doen. Na deze opleiding wil ik graag het leger in en dan richting transport of monteur. Dat is een goed voorbeeld dat je met dit vak ook alle kanten op kunt. De toekomst zal gericht zijn op elektrisch rijden, maar ik houd toch wel van brandstof voertuigen. En ik verwacht dat het beroep monteur voor brandstof voertuigen echt wel zal blijven bestaan. 

Twan Coumans
3e jaars student Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen – BBL
Niveau 4

Reactie toevoegen