Bouwkunde Technova College Ede

Ik wil doen wat ik leuk vind en elke dag met een lach aan het werk gaan

20-12-2018

Wat Dene het liefst doet? “Mooie dingen maken, waarmee ik mensen kan verrassen”. Dene koos na zijn vmbo, havo en een jaar docentopleiding techniek dan ook heel bewust voor de BOL opleiding Allround Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer. “Een opleiding waarmee je alle kanten op kunt; van keukenkastjes maken tot high-end designmeubels ontwerpen.

De BOL-opleiding is een bewuste keuze. Ik wil zo veel mogelijk leren, studenten om mij heen hebben, maar ook werken bij een leuk bedrijf. Het moment dat ik een fijne leerwerkplek heb, zou ik wel willen overstappen naar BBL. Ik heb al stage gelopen bij een keukenbedrijf, daar heb ik veel geleerd en veel keukens gemaakt. Maar mijn voorkeur ligt bij de creatieve kant; het maken van design en unieke meubelstukken. Denk aan uitschuifbare tafels die perfect in balans zijn.  

Geïnspireerd door Leonardo da Vinci  

Mijn grote voorbeeld is Leonardo da Vinci. Hij had zulke extreem creatieve gedachten en een ruime blik. Alles is bij hem net even anders en uniek. Hij kon ook alles; hij was ontwerper, maar ook uitvoerder en schilder. Dat zie ik terug in mijn vak. Een meubel is iets voor het oog, vaak praktisch maar ook vaak een stukje fijne kunst.   

Voorbereiden op de toekomst 

Bij Technova hebben we veel machines en een fijne werkplaats. Dat helpt om je te ontwikkelen en je voor te bereiden op de toekomst. We leren de verschillende materialen en machines goed kennen. We krijgen volop de ruimte om ons te ontwikkelen, maar ook veel advies en tips van de docenten. 

Dene Plooij | Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Het neusje van de zalm is scheepsinterieurbouw  

Dit schooljaar mag ik weer op stage. Dit keer wil ik heel graag iets met Scheepsinterieurbouw gaan doen. Dat specialisme is het neusje van de zalm binnen ons vakgebied. De opdrachtgever stelt hoge eisen en het gaat vaak om veel geld. Het specifieke en nauwkeurige maatwerk binnen deze tak heeft absoluut mijn interesse.    

Van tafel tot orgelombouw 

Er is gelukkig veel vraag naar mensen die met hun handen willen werken. Een baan zal voor mij niet moeilijk te vinden zijn. Maar, het uiteindelijk doel is om voor mezelf te beginnen. Ik wil doen wat ik leuk vind en elke dag met een lach aan het werk gaan. Ik werk nu al regelmatig in opdracht. Zo maak ik kastjes, tafels en rekken, maar word ik ook gevraagd voor de ombouw van orgels. Ik werk graag met massief hout. Het is namelijk echt een stuk vakmanschap om daar mee te kunnen werken.  

Dene Plooij (25 jaar) | Opleiding: Allround Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer – BOL – niveau 3 – leerjaar 3  

Reactie toevoegen

Ontdek Bouwkunde op het Technova College