van_de_hoef_logistiek_ede_veenendaal_roc_a12_transport_opleiding_bbl_bol.jpg

Jilles van den Brandhof: “Meer dan genoeg banen in de Logistiek & Transport!”

03-04-2018

Eerst heb ik een andere opleiding gedaan, daar ben ik mee gestopt en toen heb ik een beroepskeuzetest gedaan bij ROC A12. Ik had zelf ook al wel eens aan Logistiek gedacht, maar nooit echt doorgepakt. Toen het ook uit de test kwam, ben ik dit gaan doen. En ik ben nog steeds blij met mijn keuze.

Veel stage

"De opleiding is erg praktijkgericht, je krijgt weinig theorie en leert heel veel in de praktijk. Dat maakt het ook echt een uitdagende opleiding. De opleiding is sinds kort een beetje veranderd, eerder liep je namelijk een tot twee dagen in de week stage, nu vier dagen. Hierdoor kun je echt projecten oppakken en blijf je niet alleen maar klusjes doen. Voor de bedrijven is dit ook beter merk ik, je kunt meer voor hen doen en zij kunnen jou beter begeleiden, dus dat is fijn.

Diverse werkzaamheden

Ik loop zelf nu vier dagen in de week stage bij Van de Hoef Logistiek. Hier ondersteun ik vooral de klantenservice. Binnenkort word ik ook ingewerkt op de afdeling planning, dus dan ga ik me bezig houden met welke vrachtwagen, wanneer waar moet zijn en hoe die het beste kan rijden. Daarnaast ga ik ook vaak mee met de directeur naar klanten om kennis te maken, prijzen af te spreken of om ze als klant proberen binnen te halen. Allemaal echt super interessant!

Grote projecten

Eerder kregen we vanuit de opleiding ook veel standaard opdrachten, waar het bedrijf dan niet altijd wat aan had. Nu we vier dagen in de week stage lopen, krijgen we grotere projecten, waar het bedrijf echt nodig heeft. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het project Veiligheid. Het bedrijf zit sinds kort op deze locatie en qua veiligheid was nog niet alles op de rit. Zo ben ik bezig met het opstellen van plannen, regelen van certificaten en dat soort dingen. Ik krijg hierin heel veel vrijheid en verantwoordelijkheden, dat vind ik echt leuk. 

Genoeg banen

Ik twijfel nog wat ik na mijn opleiding ga doen, aan het werk of hbo. Ik neig wel meer naar hbo en dan de opleiding Logistiek Management. Bij elk bedrijf waar ik tot nu toe nog stage heb gelopen hebben ze mij gevraagd of ik daar wil komen werken. Bijvoorbeeld in mijn vrije tijd of na mijn studie. Er is echt een te kort in de Logistiek & Transport, dus baankansen genoeg! Je kunt ook zoveel kanten op met Logistiek, zo kun je werken in verschillende functies en in heel veel verschillende bedrijven en branches." 
 

Nieuwsgierig naar onze Logistiek en Transport opleidingen? Kijk op de website.

Reactie toevoegen