Technisch Specialist Personenauto's Technova College Ede

Over een baan hoef ik mij met deze opleiding geen zorgen te maken

20-12-2018

Als kind wist Lisanne al dat ze een opleiding in de richting van Motorvoertuigentechniek zou gaan volgen. “Mijn vader is vrachtwagenmonteur en we zijn thuis allemaal gek op ‘Truckpulling’. Ik ging graag met mijn vader naar de garage om hem te helpen bij zijn werk. Dit jaar rond ik mijn opleiding Technisch Specialist Personenauto’s af. Over mijn toekomst hoef ik me geen zorgen te maken, want ik kan binnen dit vakgebied meteen aan het werk.

Voor deze opleiding heb ik meerdere scholen bezocht. In Ede had ik meteen een goed en welkom gevoel. Ook als meisje, want dat is binnen dit vak niet altijd even makkelijk. Je bent in de minderheid, dus het is fijn als je je snel op je gemak voelt.   

Goede begeleiding en ervaring 

Ik begon aan de BOL-opleiding Eerste Autotechnicus (niveau 3), omdat ik niet meteen in de praktijk aan het werk wilde gaan. In het tweede leerjaar ben ik toch overgestapt naar de BBL-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s. Voor mij de ideale manier om meteen een opleiding op niveau 4 te behalen. Ik kon stagelopen bij een werkplaats in Veenendaal.  Tijdens de opleiding ben ik goed begeleid door de docenten. Ze hebben allemaal jaren ervaring en kennen de praktijk heel goed. Ze hebben verstand van het vak, maar weten ook wat de studenten nodig hebben.  

Moderne school met ruime werkplaatsen  

Dit jaar rond ik mijn opleiding af en profiteer ik nog mooi mee van alle voorzieningen van het splinternieuwe Technova College. We hebben nu een school met hele moderne en ruime werkplaatsen. Ze zijn zelfs nog uitgebreider dan die op mijn werkplek. De school is heel open, maar onze opleiding zit wel gezellig in een eigen hoek van de school.  

Baangarantie  

Met deze opleiding hoef ik me over een baan in elk geval geen zorgen te maken. De autobranche staat te springen om mensen met een technische opleiding. Ik wil na de opleiding in elk geval nog verder leren. Een specialisatie in elektrisch rijden vind ik interessant, dát is echt het vakgebied van de toekomst.”  

Lisanne de Heus (19 jaar) | Opleiding: Technisch Specialist Personenauto’s – BBL - niveau 4 - leerjaar 4  
 
 

Reactie toevoegen