Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 2 - Ede

Voor wie?

Wil je je verder willen bekwamen in de diverse lasposities? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen met beklede elektroden NIL voor niveau 3.

Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 25 lesavonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles.

De opleiding op het tweede niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 4, 10 en 12 mm.

Tijdens de opleiding worden hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat van 10 mm gelast. De V-las wordt in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast. In de theorie worden behandeld:

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

Examen en certificering

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma BMBE niveau 2. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 1 uur per week.

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over het niveau van NIL niveau 1.

Locatie

Ede.

Startdata en prijs

Nader te bepalen.

Extra informatie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt.

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via steljevraag@technovacollege.nl