Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 3 - Ede

Voor wie?

Ben je een ervaren lasser die op hoog niveau laswerk moet verrichten dat aan niet destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 4.

Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 30 weken waarin 60 uur praktijklessen en 45 uur theorielessen wordt gegeven.

De opleiding op het derde niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 4 tot 12 mm.

De cursus omvat hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat en verschillende diktes. De V-las wordt in horizontale en verticale positie in plaat van 12 mm gelast. De V-las verticaal (3Gu) wordt röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

Examen en certificering

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma BMBE niveau 3. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 2 uur per week.

Toelatingseisen

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over het niveau van NIL niveau 2.

Locatie 

Ede.

Startdata en prijzen

Nader te bepalen.

Extra informatie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt.

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl