Over het Technova College

Nieuwbouw Technova College

Het Technova College staat op de plaats van de oude ROC A12 locatie Bovenbuurtweg. De sloop van het oude pand is gestart in oktober 2016. In september 2018 hebben we de nieuwe school ingebruik genomen. Bij de bouw van het Technova College is er gestreefd naar functionele en technische duurzaamheid; een gebouw dat toekomstbestendig is en flexibel kan inspelen op ontwikkelingen in het onderwijs.

Modern onderwijs verdient een creatief en technisch hoogwaardig pand. Met moderne technieken is er een nieuwe school neergezet. Er is ruimte voor innovatie in samenwerking met het bedrijfsleven. Kortom: een broedplaats voor ontwikkelingen in de techniek.

Energiezuinig

Het nieuwe gebouw is ontworpen door Cepezed en de bouw is gerealiseerd door Consortium Team TechINnova, een initiatief van de drie lokale Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft B.V., ITN Installatietechniek B.V. en Bruil bouw. Op 25 juni 2018 droeg TechINnova met trots de sleutel over aan Ad Kuivenhoven, Hoofd huisvesting & facilitaire zaken van COG. Kuivenhoven is enthousiast over het bijna energieneutrale gebouw en de bijzondere aanbestedingsvorm, waarin TechINnova voor de komende 25 jaar verantwoordelijk is voor de energielevering en het onderhoud van het gebouw.

"Door deze werkwijze zijn de ontwikkelaars al vanaf de tekentafel uitgedaagd om kritisch te zijn op het bouwproces en de keuze voor bouwmaterialen, binnen het beschikbare investeringsbudget. Innovatie, creativiteit en duurzaamheid zijn het resultaat en dat zien we overal in het gebouw terug", aldus Kuivenhoven. Het gebouw is energiezuinig en benut de energie uit de nabijgelegen biomassacentrale in Ede en kent tal van duurzaamheidsmaatregelen waarmee het ontwerp voldoet aan de BENG-normering.

Technova College © Lucas van der Wee | cepezed
Technova College © Lucas van der Wee | cepezed

Transparant

Technova College is een transparant gebouw met een moderne werkplaats waar praktijkgericht beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenkomen. De begane grond bestaat in zijn geheel uit werkplaatsen. Door de vele ramen is direct zichtbaar wat er binnen gebeurt. Hiermee staat het ruimtelijk ogende gebouw in directe verbinding met zijn omgeving. Er komt ook een collegetheater. 

Innovatieve werkplaats

ROC A12 en COG hebben bedrijven uit de regio uitgenodigd om mee te denken over de invulling van de Innovatieve Werkplaats, ook wel de Tech Hub genoemd. Zo zorgen we voor een optimale aansluiting van onze opleidingen bij de beroepspraktijk. 

time-lapse_video_youtube_nieuwbouw_technova_college_ede

De bouw van het Technova College

Benieuwd hoe het Technova College is gebouwd? Elke maand is er een time-lapse video gemaakt van nieuwbouw Technova College!

Bekijk de video's