Altijd werk in de logistiek

Transport & Logistiek

Technova College

In de haven van Rotterdam worden jaarlijks 47 miljoen goederen gelost. Hoe komt dan de juiste container bij het juiste afleveradres? Hoe komen die heerlijke hamburgers bij je favoriete McDonalds zo snel op je bord? Zo dat is snel, gisteren besteld en nu ligt die game al op de mat. Hoe krijgen ze het voor elkaar?

Dat zijn zaken die je leert tijdens een opleiding Logistiek. Tijdens je opleiding krijg je interessante stages aangeboden bij bedrijven die je de kans geven mee te denken en je kunt je kennis meteen in de praktijk uitvoeren. Je werk doet er echt toe!

Bekijk de opleidingen van Logistiek

Mbo-diploma halen en meteen geld verdienen? 

Dat kan met een opleiding in de Logistiek. Bij logistiek draait het om de juiste goederen op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. Je krijgt tijdens je opleiding logistiek natuurlijk theorie maar al deze kennis breng je meteen in de praktijk tijdens je stages. En tijdens je opleiding behaal je ook al je heftruckcertificaat en krijg je speciale trainingen (Lean Yellow Belt) waarmee je een streepje voor hebt zodra je gaat solliciteren.

Logistiek iets voor jou?

Jij weet van aanpakken en gaat zorgvuldig te werk. Je kunt snel en netjes werken en bewaart het overzicht, ook als het druk is. Je werkt graag in teamverband, maar kunt ook zelfstandig werken. Je bent stressbestendig, flexibel en communicatief sterk.

Meer dan genoeg banen in de Logistiek & Transport!
Jilles van den Brandhof, student Technova College

Toekomst

Dat er voldoende werk in Logistiek & Transport is beaamt Jilles van den Brandhof, student Manager Transport & Logistiek, "ik twijfel nog wat ik na mijn opleiding ga doen, aan het werk of hbo. Ik neig wel meer naar hbo en dan de opleiding Logistiek Management. Bij elk bedrijf waar ik tot nu toe nog stage heb gelopen hebben mij gevraagd of ik daar wil komen werken. Bijvoorbeeld in mijn vrije tijd of na mijn studie. Er is echt een te kort in de Logistiek & Transport, dus baan kansen genoeg! Je kunt ook zoveel kanten op met Logistiek, zo kun je werken in verschillende functies en in heel veel verschillende bedrijven en branches." Lees het hele verhaal van Jilles

Ieder bedrijf heeft logistieke processen en dat betekent dat er veel banen zijn binnen veel verschillende bedrijven. Binnen de horeca, export, groothandel maar ook in de zorgsector zijn er veel banen voor goed opgeleide mbo’ers in de logistiek. Natuurlijk hoort daar een goed salaris bij maar je kunt ook kiezen voor een vervolgstudie.

STUDIEKEUZE

Weet je nog niet (precies) welke opleiding je kiest? Ga dan in gesprek met een van de medewerkers van studentenondersteuning. Hier krijg je tips en vragen die je helpen om een betere keuze te kunnen maken. De medewerkers van studentenondersteuning zijn te vinden bij de centrale receptie. 

We hebben ook een aantal tips voor je op een rijtje gezet

Aanmelden

Ook in de veranderende maatschappij van vandaag is er één ding zeker: de toekomst heeft vakhelden zoals jij nodig! Heb jij de keuze voor jouw vervolgopleiding gemaakt en wil jij je aanmelden? Lees hier dan alles over de aanmeldprocedure.

Studiekeuze

Studiekeuze

Studiekeuze

Het maken van een studiekeuze is best lastig, maar ook heel leuk. Hoe kom je erachter wat bij jou past?

Lees verder