nieuws

Corona snelteststraat voor regio 0318 op Kenniscampus Ede geopend.

06-11-2020

Vanaf aanstaande maandag is het mogelijk om ook in regio 0318 een corona sneltest te doen. Binnen 15 min. na de test ontvang je al de uitslag. Vier ondernemers, een huisarts, de Christelijke Hogeschool Ede  en Christelijke Onderwijs Groep (COG, waaronder Dulon College en Technova College) hebben de handen inéén geslagen om dit mogelijk te maken. In nauwe samenwerking met de GGD.

De tests worden uitgevoerd door sneltest0318.nl die hiervoor een team gediplomeerd verpleegkundigen met BIG registratie inzet. De verpleegkundigen worden speciaal getraind voor het afnemen van de sneltests en staan onder supervisie van huisarts Dr. Bertus Hoebert. De tests zijn veilig, betrouwbaar (99,68% nauwkeurig) en gevalideerd door het RIVM en voor gebruik binnen Europa.

De afgelopen weken nam het aantal coronabesmettingen weer flink toe. Door de lange wachttijden duurt het vaak erg lang voordat mensen kunnen worden getest.

Ook op de uitslag moet vaak nog dagenlang worden gewacht. De druk op de zorg is groot en neemt hierdoor opnieuw toe. Terwijl er ook andere belangrijke zorg moet worden verleend. Daarnaast vormen de lange wachttijden een groot probleem voor veel ondernemers en organisaties. Bij verdenking van corona moeten ze hun personeel nu vaak dagenlang missen. Dat is niet alleen praktisch een groot probleem. Het kost ook veel geld. In een tijd die voor veel ondernemers al zwaar genoeg is.

De CHE en COG hebben het initiatief tot een snelteststraat genomen om docenten snel te kunnen testen, zodat er geen onnodige lesuitval door wachten op test en uitslag ontstaat. Ook studenten, bedrijven en anderen uit regio Ede kunnen gebruikmaken van deze testlocatie. Met deze sneltests kan het virus sneller worden teruggedrongen, meer besmettingen een halt worden toegeroepen en kostbare tijd en geld worden bespaard. Mensen kunnen binnen 24 uur nog terecht voor hun test en ontvangen vervolgens binnen 15 minuten de uitslag.

Vanaf aanstaande maandag 9 november zal worden getest op de Christelijke Hogeschool Ede aan de Oude Kerkweg 100 (De ingang van de testlocatie is tegenover de fietsenkelder). Er is een speciale ruimte ingericht die aan alle eisen van het RIVM voldoet. Aanmelden kan nu al. Meer informatie en inschrijven kan via www.0318sneltest.nl

Corona sneltest regio 0318 Kenniscampus Ede