nieuws

Digital Days 2021: jongeren in de Regio Foodvalley enthousiast maken voor ICT

03-02-2021

Op vrijdag 12 februari 2021 gaat de 5e jubileumeditie van Digital Days van start in Midden-Nederland. Het tech talent-evenement wordt mede door studenten van het Technova College georganiseerd en is hét podium voor jongeren in de Regio Foodvalley om ze enthousiast te maken voor de legio mogelijkheden en kansen in de ICT. Digital Days staat in het teken van ‘Create your future’: technologie is niet meer weg te denken én is onze toekomst.

Jong talent in de regio

Het is een uitdaging om jongeren in de regio te behouden die kiezen voor een opleiding en een baan in de ICT, want er is behoefte aan toekomstbestendige professionals in deze uitdagende sector. Met Digital Days wil ICT Valley, de belangenbehartiger van de vele ICT-bedrijven in de regio, hier verandering in te brengen. Gerrit Valkenburg namens ICT Valley:

Door jongeren kennis te laten maken met ICT als innovatiedrager en interessant beroep, hopen we dat er meer voor ICT wordt gekozen op het voortgezet onderwijs en bij een beroepsopleiding. De komende decennia zien we alleen maar een groeiende markt en een tekort aan arbeidskrachten, dus elke leerling telt.”

Elk jaar staat een thema centraal voor de Tech Day en Hackathon, waarbij bedrijven kunnen aanhaken met een vraagstuk. Dit jaar staat gezonde wereld en energietransitie centraal.

Hackathon

Studenten van mbo-opleidingen ICT, Techniek en Informatica en hbo-studenten buigen zich tijdens de Hackathon over een technisch vraagstuk van het thema. Een hackathon gaat verder dan een brainstorm. Onder leiding van experts gaan 15 teams op diverse locaties via een live streaming aan de slag om een idee uit te werken tot een prototype (bijvoorbeeld een website of app) en pitchen aan de jury. Joop Hazeleger van Knooppunt Techniek en Sterk Techniekonderwijs: “Wij willen jongeren interesseren voor techniek en technologie. Dit event laat zien dat ICT overal is en je met behulp van ICT kunt werken aan de vragen van de toekomst.”

Online gamen

De Game Battle is deze keer online. Jongeren gaan in competitieverband gamen, vanuit huis en toch samen. Naast entertainment zijn er ook een enthousiaste presentator en een razende reporter aanwezig. De online Game Battle start ‘s middags met een live streaming vanuit de studio van het Technova Collega en duurt tot na middernacht.

Live registratie vanuit Technova College

De Hackathon en de Game Battle worden volledig online gehouden en er zal live registratie plaatsvinden vanuit een studio in het Technova College. Studenten van de opleiding Podium- en Evenemententechniek en Beeld en Geluid zijn nauw betrokken bij de organisatie.
 

ICT Campus en partners

Digital Days is een initiatief van ICT Campus en haar partners. In de Regio Foodvalley is ICT Campus de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Studenten van verschillende scholen uit de regio, zoals Christelijke Hogeschool Ede en ROC A12, organiseren het event samen met ICT Valley onder de vlag van ICT Campus. Bij alle onderdelen strijden de deelnemers voor een award en andere prijzen. Onlangs is Digital Days als tweede geëindigd in de categorie Opleiding & Training van de Computable Awards 2020 en tevens de publieksfavoriet.