Johan Berkhout mbo'ers pakken aan Technova

Finale Mbo'ers pakken aan

27-11-2019

Na een pittige battle op het scherpst van de snede vond op maandag 18 november in Apeldoorn de ontknoping van 'Mbo'ers Pakken Aan'. In de daverende finale op het podium van Theater Orpheus in Apeldoorn heeft Tv-presentator Jan Versteegh de vijf nieuwe winnaars in het mbo bekendgemaakt. Onder het toeziend oog van honderden collega's, vrienden en familieleden zijn de awards van het Ambassadeursgala uitgereikt.

De winnaar

Hendrik de Kok (ROC Tilburg) is de winnaar en mag zich een jaar lang Landelijke Ambassadeur mbo 2019 noemen. Hendrik is de winnaar van de challenge en YouTube-serie Mbo'ers Pakken Aan waarin 42 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit tonen.

ROC A12 ambassadeur, Johan Berkhout, heeft het ver geschopt en zat tijdens de finale onder het toeziend oog van familieleden, vrienden, medewerkers van COG, Technova College en ROC A12 trots tussen de mbo-studenten die zijn uitgedaagd om de challenge aan te gaan.

Trots op Johan Berkhout

ROC A12 ambassadeur Johan Berkhout is dan niet de winnaar maar we zijn ontzettend trots op Johan! Johan kwam binnen als drop-out van het gymnasium/havo. Hij had geen motivatie om te leren en school was totaal niet zijn ding. Totdat hij in aanraking kwam met het sleutelen aan auto's. Hij heeft zich aangemeld voor de BBL opleiding voor Motorvoertuigentechniek en ging daarna als een speer!

Johan's toekomstplannen: "Mijn plannen liggen nu bij mijn volgende opleiding. September dit jaar ben ik begonnen met de opleiding Automotive Engineering op de HAN in Arnhem. Vanuit deze opleiding wil ik verder groeien binnen de sector." Wij wensen Johan heel veel succes!

Over Dit is mbo

Dit is mbo is een samenwerkingscollectief van de MBO Raad, SBB, Skills Netherlands en het ministerie van Onderwijs. In verschillende samenwerkingsverbanden organiseren zij door het jaar heen events die bijdragen aan versterking van de communicatie over het mbo. Meer informatie vind je hier: www.ditismbo.nl