Sinterklaasjournaal Ede AV specialisten Technova College

Het Sinterklaasjournaal geproduceerd door studenten AV specialist

12-11-2018

Sinterklaas is weer bijna in het land! Maar waar in Ede hij gaat overnachten is nog een mysterie. Het Kindercollege, burgemeester Rene Verhulst en andere Edenaren gaan op zoek naar een slaapplek voor de Sint. 

Geproduceerd door studenten

Ook in 2018 zend EdeTV een Sinterklaasjournaal uit. Geproduceerd door onze studenten in samenwerking met lokale middenstand, juffrouw Sara, de burgemeester, test-piet en de sint zelf natuurlijk. Derdejaars studenten AV Specialist van de afdeling Beeld & Geluid van Technova College, zijn in groepjes allemaal met 1 aflevering bezig geweest. 

De burgemeester van Ede, René Verhulst, is nauw betrokken bij deze samenwerking. Hij heeft een deel van het script uitgeschreven en speelt in elke aflevering een hoofdrol. De studenten hebben het script gefinetuned, gefilmd en gemonteerd. Hiervoor hebben zij scénes in Ede gefilmd zoals: Kasteel Hoekelum, Kantoor Burgemeester, Raadsvergadering Gemeentehuis, Cultura en speelgoedwinkel Lobbes.    

Technova College

Technova College leidt studenten op tot technische en creatieve vakmensen. Door de school in de maatschappij te plaatsen en de maatschappij in de school, zijn zij straks klaar voor de toekomst. 
En hoe kan dat nou beter door in het derde jaar al producties te maken die op TV worden uitgezonden?  

Vanaf 12 november zend EdeTV dagelijks vanaf 16u, ieder uur het Sinterklaasjournaal Ede uit. Iedere dag is er op TV en op ons Youtube-kanaal een nieuwe aflevering te zien.