Persbericht Technova College mbo Ede

Intentieverklaring Technova College en de HAN doorlopende leerlijn zelfrijdend vervoer

14-10-2019

Technova College en de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen zijn koploper in Nederland met de ontwikkeling van de doorlopende Leerlijn Zelfrijdend Vervoer.

EDE – Het Technova College en de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen gaan samen doorlopende leerlijnen van mbo naar hbo ontwikkelen met als doel professionals klaar te stomen voor de toekomst in de automotive branche. 
  
De ondertekening van de intentieverklaring tussen de twee scholen heeft tijdens het seminar Zelfrijdend Vervoer & Onderwijs op woensdag 9 oktober plaatsgevonden in de Tech Hub van de technische mbo-school in Ede.  
  
Aanleiding van het seminar Zelfrijdend Vervoer & Onderwijs is de WEPod die onlangs door de Provincie Gelderland, vanuit het I-AT project, is overgedragen aan het Technova College. The Future Mobility Network is procesbewaker geweest voor het naar Technova College halen van de WEpod als leerobject en het vormgeven van de samenwerking tussen HAN en Technova College. 

Enthousiaste automotive studenten 

Het seminar werd in goede banen geleid door dagvoorzitter en spreker Vincent Everts, trendwatcher op het gebied van internet en techniek. Everts is een kenner van het eerste uur van zelfrijdend vervoer en heeft duidelijke statements, kennis en kritische vragen over het onderwerp zelfrijdend vervoer. Tijdens het seminar kwamen de volgende onderwerpen aan bod: ontwikkelingen in techniek, regelgeving en welke merken vooroplopen in het vakgebied van autonoom rijden. Vincent stond stil bij de mate van kennis en kunde die de professionals in de automotive branche nodig hebben. 
 
Ook vroeg Vincent aan de studenten wat ze van de nieuwe doorlopende leerlijnen vinden. Het merendeel van de studenten is enthousiast, een enkele geeft aan liever de steeksleutel te hanteren. 
Het seminar werd bezocht door 30 automotive studenten en 40 vertegenwoordigers van autodealers, waaronder Bochane en Tesla, lokale en provinciale overheden en vakmedia.  

Alternatieve aandrijvingen in het onderwijs 

Ad van Dijk, directeur Technova College, verheugt zich op de ingezette ontwikkelingen “We gaan de opleiding Motorvoertuigentechniek verrijken met nieuwe onderdelen waaronder ‘alternatieve aandrijvingen’ (elektriciteit, waterstof) en ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden. De WEpod is een experimenteel voorbeeld van deze ontwikkeling en daar kunnen we veel van leren”, aldus van Dijk. 
 
Volgend schooljaar gaat Technova College starten met een keuzedeel van elektrisch en autonoom rijden bij de Motorvoertuigentechniek opleidingen.

Seminar Zelfrijdend Vervoer en Onderwijs - Technova College door Fleur Beemster