Johan Berkhout ambassadeur ROC A12

Johan Berkhout ambassadeur ROC A12 in de race om dé ambassadeur van het mbo te worden

16-10-2019

Welke mbo-student wordt de Landelijke Ambassadeur mbo 2019? Via het online programma Mbo’ers Pakken Aan op het YouTube-kanaal Dit is mbo kun je zien hoe 42 mbo-ambassadeurs in de race zijn voor deze titel.

De trailer van het programma kun je daar al bekijken, net als de introductiefilmpjes van de ambassadeurs zelf. 

Tijdens de nationale opening van het mbo-jaar op 9 september 2019 zagen ze elkaar weer: de 42 mbo-ambassadeurs die allemaal dingen naar de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Van rivaliteit was totaal geen sprake. Integendeel: het was een hartelijk weerzien. Exact drie maanden geleden, op 9 juni, ontmoetten de ambassadeurs elkaar voor het eerst. Zij startten toen met de voorbereidingen voor Mbo’ers Pakken Aan.

Regioteams

Mbo’ers Pakken Aan maakt duidelijk dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Het online programma laat door middel van challenges zien. De 42 mbo-studenten zijn verdeeld over de regio’s noord, midden en zuid en mogen bij het door SBB uitgeroepen beste leerbedrijf van de provincies Drenthe, Zuid-Holland en Noord-Brabant een opdracht uitvoeren. Ieder regioteam bestaat uit veertien studenten. Zij moeten samen een oplossing bedenken voor een vraagstuk dat te maken heeft met gezonde leefstijl.

Finalisten

De challenges vinden plaats bij DistriVers in Hoogeveen, maaltijdprovider voor mensen met een zorgbehoefte, stichting La Vie en Rose locatie Stal Beks in Etten-Leur en doe-het-zelfzaak Praxis te Zoetermeer. Op alle locaties pakken de veertien ambassadeurs de voorgelegde opgaven aan. Ter plekke kijkt een deskundige en onafhankelijke jury mee, die de belangrijke taak heeft om uit ieder regioteam één finalist te kiezen. Zij beoordelen de studenten op hun leiderschap, samenwerking, probleemoplossend vermogen, creativiteit en communicatie.

Juryleden

De jury bestaat uit Desiree Hernandez, Landelijke Ambassadeur mbo 2018 en Tanja van Kleef, praktijkopleider bij Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar, Beste Leerbedrijf van Nederland 2018. Drie regioleden staan de jury bij: Conrad Berghoef, Docent van het Jaar 2018 voor de regio noord. Giorgio Costa, Beste Leraar van Rotterdam 2018 voor regio midden en Dirk Megens, Docent van het Jaar 2019 voor de regio zuid. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, is de juryvoorzitter.

Ontknoping

Mbo’ers Pakken Aan bestaat uit drie afleveringen met als presentator Jan Versteegh. De afleveringen verschijnen op:
- 30 september -  bekijk hier de aflevering.
- 28 oktober
- 11 november
De drie finalisten worden op 18 november bekend gemaakt op de Dag van het mbo, tijdens het ambassadeursgala. De finalisten mogen diezelfde dag pitchen waarom hij of zij dé titel verdient.

Johan is ambassadeur voor ROC A12

Waarom is Johan geselecteerd als ambassadeur? Johan was een drop-out van het gymnasium/havo. Hij had geen motivatie om te leren en school was totaal niet zijn ding. Totdat hij in aanraking kwam met het sleutelen aan auto's. Hij heeft zich aangemeld voor de BBL opleiding voor Motorvoertuigen en ging daarna als een speer! hij wil graag zijn verhaal delen met de rest van Nederland. Maak kennis met Johan door hier zijn filmpje te bekijken. Of lees hier zijn verhaal!

 

Maak kennis met Johan Berkhout

0# Mbo'ers Pakken Aan: 42 studenten, 3 teams, 1 winnaar

1# Mbo'ers Pakken Aan: de analyse