Technova College

Liveblog: officiële opening Technova College

18-10-2018

Vandaag 18 oktober vindt de officiële opening van Technova College plaats. De opening van dit spiksplinternieuwe gebouw vieren we met genodigden. Via dit liveblog willen we ook u op de hoogte houden. Houd ook onze Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn in de gaten!

15.30 uur rondleidingen, presentaties en workshops

De eerste bezoekers zijn binnen en krijgen rondleidingen door het spiksplinternieuwe gebouw. Ze nemen een kijkje in onder andere de innovatieve werkplaatsen, ICT centre, fotostudio’s, het theater en de Tech HUB, die met 1000 m2 plaats biedt aan projecten in samenwerking met bedrijven. 

Naast de rondleiding nemen de bezoekers ook deel aan workshops of volgen presentaties van onder andere studenten, docenten, Upgrade, Knooppunt Techniek, Makerslab. Studenten presenteren hun plan om Ede aardgasvrij te maken. Lees verder

Ook de architect CePeZed en het bouwconsortium TechINova zijn aanwezig. Dit laatste is een initiatief van drie Edese bedrijven, Bouwbedrijf Kreeft B.V., ITN Installatietechniek B.V. en Bruil bouw. Interesse in alles rondom de nieuwbouw? Lees meer.  Alles draait natuurlijk om het gebouw, maar ook het buitenterrein is mooi geworden. De Enk Groen & Golf verzorgt een presentatie hierover. 

17.15 uur opening met Doekle Terpstra, Jan Jacob van Dijk en een openingsact door studenten

Ad van Dijk, directeur Technova College stapt op de zeepkist met een welkomstwoord. Van Dijk vertelt enthousiast over de waarde van studenten die bij ons echte vakhelden zijn. Wij leiden ze op tot technische en creatieve vakmensen, die komende jaren alleen maar meer waarde krijgen in een maatschappij die volledig draait op technologie. Vervolgens krijgt Jan Jacob van Dijk, voorzitter College van Bestuur van COG, de stichting waar Technova College onderdeel van uitmaakt, het woord; “De meeste innovaties ontwikkelen zich op de werkplaats. Ons nieuwe gebouw is een innovatieve HUB, waar we mbo-ers niet alleen kennis, maar vooral vaardigheden aanreiken waarmee ze tot innovaties komen. Dit kunnen we niet alleen, we hebben onze bedrijfspartners bikkelhard nodig”, aldus de bestuursvoorzitter COG.

Vervolgens krijgt gastspreker Doekle Terpstra, aanjager Techniekpact 2020 en voorzitter Uneto VNI, het woord. Hij kent de schreeuw van werkgevers in de technieksector als geen ander. Terpstra houdt  een pleidooi voor de urgentie van goed techniekonderwijs: “In de technieksector liggen de banen voor het oprapen voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken en over een innovatieve, ambitieuze en klantgerichte mentaliteit beschikt. Die vakmensen moeten we wél opleiden”.

Daarna wordt het gebouw op spectaculaire wijze geopend door studenten, onze vakhelden. Nieuwsgierig? Bekijk onze Facebookpagina.

17.45 uur in gesprek met studenten en docenten

Het is super leuk om met studenten samen te werken van andere opleidingen. Ik zit in het raceteam als AV-specialist en dan merk je dat het handig is om die contacten op te bouwen. De monteurs komen naar mij toe als ze iets gefilmd willen hebben. Als er wat met mijn auto is, dan weet ik precies bij wie ik moet zijn. – Arjen, student AV-specialist 

We staan nu bij de stand waarbij er een bom ontmanteld wordt met VR. Degene met de VR vertelt wat hij ziet en omstanders vertellen wat hij moet doen. Samenwerken en communiceren dus! Dit is een mooi voorbeeld wat met gamedevelopment gemaakt kan worden, een mooie toekomst voor onze studeten. – Christiaan, docent Gamedevelopment

Het is echt ontzettend leuk om hieraan mee te werken. Je komt ik contact met bedrijven en je laat mensen het nieuwe Technova College zien. En het gebouw is echt mooi, het is heel open, waardoor je iedereen aan het werk ziet. Het is een complete vernieuwing. – Dene, student Bouwkunde

18.30 uur bedankt studenten voor jullie energieke en vakkundige inzet

De avond loopt ten einde, een paar gasten nemen nog een drankje en hapje en de docenten lopen trots maar ook een beetje moe rond. Wat was dit een fantastische opening en wat hebben onze studenten zich goed ingezet! Deze vakhelden hebben nu al hun visitekaartje afgegeven voor de toekomst. Dank aan onze studenten en aan alle medewerkers.