Make a thon Technova

Make-a-thon 2019 een groot succes!

28-06-2019

Drie dagen samen tot ’s avonds laat met elkaar hard werken op school om een innovatief idee uit te werken tot een prototype. Dat was de uitdaging van de Make-a-thon waar eerste- en tweedejaars studenten van de Development opleidingen van het Technova College mee aan de slag gingen.

Mack-a-thon 2019 is oorspronkelijk een initiatief van het Grafisch Lyceum Rotterdam wat in 2017 van start ging. Dit jaar op woensdag 5 juni startten de tweedejaarsstudenten van de opleidingen van Grafisch Lyceum Rotterdam en van het Technova College en de MBO Utrecht tegelijkertijd aan de jaarlijkse Make-A-Thon. De studenten die deelnamen, maakten in zes verschillende teams binnen 72 uur een app, website of game.

Op de vide van het Technova College hebben vrijdagmiddag 7 juni j.l. alle zes teams in een tien minuten pitch laten zien van wat ze gemaakt hadden. Het was een pittige uitdaging voor de jury om daar een winnend team uit te kiezen. Alle teams hadden laten zien in staat te zijn om in een relatief korte tijd vanuit een concept een werkende eerste versie op te leveren.

Foggy Racer was het spel van het winnende team van Technova College. Het team van maar liefst acht eerstejaars studenten liet zien om in drie dagen een obstacle game te kunnen ontwikkelen met een applicatie waarmee buitenstaanders invloed kunnen uitoefenen, door het bijvoorbeeld donker te laten worden. Daarnaast leverden ze ook nog een web applicatie mee met game statistieken.

Nadat de jury bekend had gemaakt wie gewonnen had kon het winnende team zich nogmaals opmaken voor een pitch. De juryleden van Grafisch Lyceum Rotterdam en het MBO Utrecht keken online mee, tegelijkertijd keken onze juryleden online naar de pitches van Rotterdam en Utrecht.

Het viel daarna niet mee voor de juryleden van de drie scholen om daarna tot een overall winnaar te komen. Nadat alle argumenten besproken en gewogen waren maakte de jury bekend dat het Grafisch Lyceum Rotterdam gewonnen had.
Voor ons docenten was het een mooi leermoment om te zien dat studenten in staat zijn om zichzelf in een open opdracht enorm uit te dagen! Volgend jaar doen we dus zeker weer mee; wellicht in een 48-uurs editie waarbij we ook ’s nachts doorgaan...