Sleuteloverdracht_broekhuis

Mee met de tijd: een gloednieuwe Opel Corsa-e voor de monteur van de toekomst

28-10-2021

De afdeling motorvoertuigentechniek van het Technova College in Ede heeft deze week een elektrische Opel Corsa-e mogen toevoegen aan de vloot van voertuigen die wordt gebruikt voor het onderwijs.

 Deze waardevolle bijdrage is geleverd vanuit Broekhuis Opel Ede. De oranje bolide is een elektrische auto van de nieuwste generatie en werd door Bert Middelman, directeur van Opel Broekhuis, officieel overgedragen.

De Corsa-e wordt in de werkplaats ingezet om de theoretische kennis over onderhoud en reparaties aan elektrische voertuigen in de praktijk te brengen door middel van praktijkopdrachten. "Een belangrijke toepassing is bijvoorbeeld het leren 'veilig schakelen' van een elektrische auto. Hierbij wordt een elektrisch voertuig dusdanig geprepareerd dat een monteur aan de auto kan werken zonder risico op elektrocutie," legt Peter de Kleuver, docent motorvoertuigentechniek, uit.

Daarnaast leren studenten diagnoses te stellen door middel van storingen die in de auto zijn geprepareerd. Zo leren de studenten van het Technova College om complexe elektrische aandrijvingen van de nieuwste generaties te doorgronden. Yvonne Vogelenzang, directeur van het Technova College, benadrukt hoe belangrijk het is om dit soort auto's te kunnen gebruiken als onderwijsobject: "De ontwikkelingen in de techniek van elektrische auto's ontwikkelen zich op een razendsnel tempo. We vinden het belangrijk om onze studenten met relevante kennis in theorie en praktijk op te leiden voor de toekomst."

"Geweldig dat Opel Broekhuis deze auto voor ons beschikbaar stelt" vertelt de Kleuver. "We leiden onze studenten deels in de praktijk op en werken daarin nauw samen met het werkveld. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld. En als een van onze studenten bij Broekhuis komt te werken, weet hij in ieder geval al alles van deze Opel!"