nieuws

Ontdek techniek tijdens de techniekcarrousel

20-07-2021

Met veel plezier kijken we terug op de zesde editie van de Techniekcaroussel. Drie dagen lang hebben zij-instromers en statushouders dan de kans om in verschillende workshops kennis te maken met verschillende onderdelen van techniek. Werkkracht had voor de gelegenheid 15 kandidaten geselecteerd met interesse in techniek, die mogelijk snel geplaatst kunnen worden bij geschikte bedrijven. Metaal, lassen, 3D-printen en elektrotechniek stonden op het programma.   

De techniekcarrousel vond plaatst op 23, 24 en 25 juni, en is de manier bij uitstek om te ontdekken welke techniekonderdelen goed passen bij de kandidaten van Werkkracht. Gastheer Ruud wist veel te vertellen over zonne-energie en zonnepanelen. Na zijn uitleg zijn de deelnemers aan de slag gegaan met een kleine opstelling van zonnepanelen. Onder leiding van John Liebrand werd in tweetallen gewerkt aan een wasbak. Aan de hand van een tekening leerden de deelnemers om de waterleidingen te buigen en de wasbak aan te sluiten op een centraal punt. Het MakersLab was gastheer voor het 3D-printen. Pieter Ploeg en Hans van der Tier verzorgden het onderdeel lassen.

mooi voorbeeld van LLO

Na afloop is met elke kandidaat een kort evaluatiegesprek gevoerd, zodat Werkkracht op zoek kan gaan naar bedrijven waar de kandidaten eventueel geplaatst kunnen worden. Via een BBL-traject kunnen de kandidaten naast hun werk hun kennis verder ontwikkelen. Kortom: een mooi voorbeeld van een leven lang ontwikkelen (LLO)! In november staat er weer een techniekcarrousel op de planning. Mede namens Werkkracht veel dank aan alle teams en teamleiders die aan deze zesde editie hun bijdrage hebben geleverd!