Studenten van het Technova College helpen ouderen met het genereren van de QR code voor coronatoegangsbewijs

22-09-2021

ICT studenten van het Technova College gaan vanuit het DigiLab ouderen helpen met het genereren van een QR code voor het coronatoegangsbewijs. Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs op veel plekken nodig maar het kan voor sommige een uitdaging zijn om de QR code te genereren.  

De studenten van het Technova College staan elke woensdag, donderdag en vrijdag klaar van 12:45 tot 16:00. Op deze tijden kan iedereen binnenlopen voor hulp bij het genereren van een QR code. Vervolgens kan de QR code op een telefoon worden gezet of afgedrukt. Een voorwaarde voor het genereren van een QR code is het hebben van een DigiD account. Indien men geen DigiD heeft, kunnen studenten helpen met het aanvragen hiervan. Voor het aanmaken van een DigiD zijn een identiteitsbewijs en BSN nummer nodig. Uiteraard moet men ook bewezen gevaccineerd, hersteld of negatief getest zijn om een QR code te verkrijgen.

Tijdens een gesprek dat plaatsvond met een vertegenwoordiger van de HCC!seniorenacademie kwamen de uitdagingen voor ouderen met het digitale coronatoegangsbewijs ter sprake. De HCC opperde dat studenten hier een bijdrage aan zouden kunnen leveren.  Zo is het idee ontstaan. “Mooi dat het DigiLab hier een bijdrage aan kan leveren. Het DigiLab is er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor inwoners van Regio Foodvalley.”  Aldus Dick Hoogstrate, docent en begeleider.

Digilab

Het DigiLab helpt het mkb verder met digitale vraagstukken op het gebied van online marketing, data science en automatisering. In het DigiLab werken mbo- en hbo-studenten, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven. Ondernemers krijgen praktische ondersteuning en een concreet advies.