Technova College en Spring Instituut ontwikkelen beroepsopleiding voor energietransitie

14-12-2020

EDE - Technova College, onderdeel van ROC A12, en het Spring Instituut hebben op 11 december een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gezamenlijk een nieuwe beroepsopleiding te ontwikkelen voor de energietransitie. Er zijn dringend vakmensen nodig voor het installeren van zonnepanelen, laadpalen en andere slimme energieoplossingen.

Het Technova College biedt technische vakkennis en het Spring Instituut heeft ruime ervaring in afstandsleren en het begeleiden van werknemers met een baan. Daarom slaan zij de handen ineen om flexibel onderwijs te ontwikkelen voor de energietransitie. De nieuwe beroepsopleiding is een maatwerkopleiding voor volwassenen die is afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven, met bij goed gevolg een vakdiploma of erkende certificaten als resultaat. Leren van vakmensen en examineren gebeurt op de werkplek. Werkzoekenden en volwassenen met een baan worden persoonlijk begeleid en kunnen online lessen volgen wanneer hen dat het beste uitkomt, thuis of op het werk. 

Subsidie 
Het ministerie van OCW stelt subsidies beschikbaar voor onderwijsontwikkelingen, waarbij scholen en het bedrijfsleven worden gestimuleerd om samen te werken. Spring Instituut en Technova College grijpen deze kans graag aan en hebben de eerste stappen gezet in de samenwerking. Zij hopen medio 2022 de eerste studenten te mogen begroeten.

In het Technova College is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door (v.l.n.r.) Marcel Miltenburg, directeur Spring Instituut, Yvonne Vogelenzang, directeur Technova College en Jan Jacob van Dijk, voorzitter college van bestuur COG.