nieuws

Vragen over het coronavirus

03-03-2020

De landelijke maatregelen rondom het coronavirus roepen vragen op bij studenten en medewerkers. Daarom zetten we de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje.

Dit bericht wordt aangepast op het moment dat er iets verandert.

Update: september 2021

WAT MAG VANAF SEPTEMBER WEER?

  • Studenten en docenten hoeven binnen de onderwijsgebouwen geen 1,5 meter afstand meer te houden;
  • Er geldt geen maximale groepsgrootte meer;
  • Per 25 september vervalt de mondkapjesplicht en hoeven er binnen het gebouw geen mondkapjes meer te worden gedragen. Echter kan het in enkele situaties wel verplicht zijn om tijdens de les een mondneusmasker te dragen, bijvoorbeeld bij sommige praktijklessen. Hierin wordt het brancheprotocol van de betreffende sector gevolgd. Klik hier voor de geldende brancheprotocollen.

GAAN (BUITENLAND)STAGES EN STUDIEREIZEN DOOR?

Heb je vragen over stages en studiereizen naar het buitenland? Neem dan contact op met Jan van Kraaij (j.vankraaij@roca12.nl, 06-50686573) of met Yvonne Downham (y.downham@roca12.nl, 06-44182027).

HOE HOUDT MIJN SCHOOL MIJ OP DE HOOGTE?

We informeren onze studenten en medewerkers zodra er belangrijke informatie of nieuws over het virus te melden is via interne communicatiekanalen als intranet, mail, SharePoint (COG Vandaag) en via de beeldschermen in de schoolgebouwen.

HOE MELD IK MIJ ZIEK?

Wanneer je ziek bent, dien je je voor 8.30 uur telefonisch af te melden. Ben je nog geen 18 jaar? Dan moet een ouder of verzorger je ziek of absent melden. Vanwege de coronacrisis kunnen er tijdens de ziekmelding vragen gesteld worden om te checken of het coronavirus is vastgesteld bij jou of in je omgeving. Wij vragen hiervoor je begrip.

Astrum College: 026 - 363 38 33
Dulon College: 0318 - 45 54 50
ROC A12 locatie Veenendaal: 0318 - 50 96 00
Technova College: 0318 - 45 51 00

WAAR KAN IK MEER INFORMATIE OVER HET CORONAVIRUS VINDEN?

De meest actuele en landelijk beschikbare informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het RIVM geeft algemene informatie op de volgende pagina’s: 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt relevante informatie voor studenten die te maken hebben met buitenlandstages. Klik hier om dit te lezen.
Het ministerie van OCW zet de veel gestelde vragen over Corona en het onderwijs op een rijtje. Je leest ze hier. 

WAT IS HET CORONAVIRUS?

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten (hoesten en kortademigheid).  

WAT KAN IK DOEN OM VERSPREIDING VAN HET VIRUS TE VOORKOMEN? 

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn: 

  • Was regelmatig je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog; 
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt;
  • Houd anderhalve meter afstand tot anderen (dit hoeft momenteel niet meer binnen onze schoolgebouwen). 

Daarnaast adviseren we je om de coronamelder-app te downloaden, zodat je weet of je in de buurt van een besmet persoon bent geweest.

Klachten? Laat je testen

Studenten en medewerkers met coronagerelateerde klachten worden dringend geadviseerd om zich te laten testen volgens het landelijke testbeleid. Denk hierbij aan koorts en luchtwegklachten, zoals verkoudheid, niezen, hoesten, kortademigheid en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Lees hier meer over het aanvragen van een coronatest. Wanneer je je laat testen, is het de bedoeling dat je volgens het RIVM-testbeleid thuisblijft tot de uitslag bekend is. Overleg met je studiebegeleider/werkgever over welke werkzaamheden je eventueel vanuit huis kunt doen.

Naast het testen bij coronagerelateerde klachten roepen we studenten én medewerkers op om zich twee keer per week zelf te testen. Zelftesten hiervoor zijn gratis verkrijgbaar via deze link, selecteer COG en log in met je persoonlijke gegevens. Voor nieuwe studenten stellen wij bij de start van het nieuwe studiejaar een voorraad zelftesten beschikbaar bij de receptie of de servicebalie.

Vaccinatiemogelijkheid

Ben jij nog niet gevaccineerd? Studenten kunnen zich zonder afspraak laten vaccineren. Op www.prikkenzonderafspraak.nl kan jij zien waar je direct een eerste prik kunt krijgen. Het maken van een afspraak voor een vaccinatie is mogelijk via www.planjeprik.nl of door te bellen met de GGD.

Aangepaste onderwijsvorm Dulon College

Blended learning

Lees meer