Booglassen TIG NIL niveau 1 - Ede

Voor wie?

Ben je een beginnend lasser die door middel van TIG dunne plaat en pijp moeten verwerken? Of ben je onbekend met booglassen TIG en krijg je er in de nabije toekomst mee te maken? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen TIG NIL niveau 2. 

TIG staat voor Tungsten Inert Gas en kenmerkt zich door verhitting onder een gasbescherming door de boog van een niet- afsmeltende elektrode. Het toevoegmateriaal wordt met de hand toegediend waardoor er doorlopend met 2 handen gewerkt moet worden. 

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 25 lesavonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL. 

De opleiding op het eerste niveau wordt gegeven in een ongelegeerd stalen plaat van 2 - 3 mm dikte, er wordt een hoeklas onder de hand in 2 mm gelast. Verder worden een I-las onder de hand in 3 mm en een staande en liggende hoeklas met een a-hoogte van 2 mm gemaakt. De pijpverbinding wordt onder de hand gemaakt. 

In de theorie wordt behandeld: 

  • Processen en apparatuur 
  • Materiaalgedrag bij het lassen 
  • Constructies 
  • Fabricage en toepassingen 

Examen en certificering 

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma TIG niveau 1. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma. 

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 1 uur per week. 

Toelatingsvoorwaarden 

Deze opleiding staat open voor iedereen.  

Locatie

Ede.

Startdata en prijs

Nader te bepalen.

Subsidie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt. 

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl