Booglassen TIG NIL niveau 3 RVS - Ede

Voor wie?

Ben jij een TIG-lasser die laswerk moet verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen TIG NIL niveau 4.

TIG staat voor Tungsten Inert Gas en kenmerkt zich door verhitting onder een gasbescherming door de boog van een niet- afsmeltende elektrode. Het toevoegmateriaal wordt met de hand toegediend waardoor er doorlopend met 2 handen gewerkt moet worden.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 30 weken waarin 60 uur praktijklessen en 45 uur theorielessen gegeven wordt. De opleiding wordt afgenomen volgens de reglementen van het NIL.

De opleiding wordt uitgevoerd in roestvast staal. Pijp en plaat worden in alle lasstanden gelast. De V-las verticaal (3Gu) wordt röntgentechnisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma op niveau 3.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies
  • Fabricage en toepassingen

Examen en certificering

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma Booglasser TIG niveau 3 RVS. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 2 uur per week. 

Toelatingsvoorwaarden 

Deze opleiding staat open voor iedereen. Om de opleiding met goed gevolg af te leggen is het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over TIG niveau 2.  

Locatie

Ede.

Startdata en prijs

Nader te bepalen.

Subsidie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt. 

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl