Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 1 - Ede

Voor wie?

Ben je een beginnende lasser die door middel van BMBE een plaat tot 10 mm wil leren verwerken, dan is deze praktijkgerichte opleiding geschikt voor jou. Ook is deze opleiding geschikt voor lassers die onbekend zijn met booglassen BMBE en er in de nabije toekomst mee te maken krijgen. Deze opleiding zorgt voor een goede aansluiting voor de vervolgopleiding Booglassen met beklede elektroden NIL niveau 2.

Booglassen met beklede elektrode is een lasproces dat behoort tot het elektrisch booglassen. Bij booglassen met beklede elektrode wordt een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om het werkstuk en de elektrode te laten smelten.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 25 lesavonden van 3 uur. Per avond wordt 1 uur theorieles gegeven en 2 uur praktijkles.

De opleiding op het eerste niveau wordt gegeven in ongelegeerd stalen plaat van 3 tot 10 mm.

Tijdens de opleiding worden staande- en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm gelast. Bovendien wordt een aantal lassen gemaakt met een grotere a-hoogte in twee lagen. Onder de hand wordt tweezijdig een I-las gemaakt.

In de theorie wordt behandeld:

  • Processen en apparatuur
  • Materiaalgedrag bij het lassen
  • Constructies en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen

Examen en certificering

De opleiding wordt afgesloten met een NIL-examen. Slaag je voor het theorie- en praktijkexamen, dan ontvang je het diploma BMBE niveau 1. Het NIL diploma is een Europees erkend diploma.

Zelfstudie

De zelfstudie is ongeveer 1 uur per week. 

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding staat open voor iedereen.  

Locatie

Ede.

Startdata en prijs

Nader te bepalen.

Subsidie

Bij stichting OOM kan subsidie voor deze cursus aangevraagd worden. Kijk op de website of je werkgever hiervoor in aanmerking komt. 

Contact en aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op via volwassenenonderwijs@technovacollege.nl