Allround machinaal houtbewerker (BBL) - Ede

Allround machinaal houtbewerker (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je hebt technisch inzicht en kunt goed zelfstandig, veilig en nauwkeurig werken. Je hebt snel in de gaten wanneer er iets niet klopt en bent oplossingsgericht ingesteld.

De opleiding Allround Machinaal Houtbewerker

Je beheerst al diverse vaardigheden van het houtbewerken, omdat je de opleiding tot Machinaal Houtbewerker op niveau 2 hebt afgerond of je start in een 3-jarig traject waarin je eerst de basis van machinaal houtbewerken aanleert. Tijdens deze opleiding ga jij je specialiseren en leer je bijzondere machinale bewerkingen binnen het bedrijf uitvoeren. Je doet specialistische kennis op over houtbewerkingmachines, houtsoorten en producten. Jij ziet er op toe dat houten constructies volgens de regels en op tijd worden gemaakt in de juiste maat en vorm. Je legt verantwoording af aan je leidinggevende. Tijdens de opleiding ben je zelfstandig aan het werk. De opleiding is kleinschalig opgezet, waarbij individuele begeleiding centraal staat, zowel op school als binnen het bedrijf. 

Jouw carrière

Als allround machinaal houtbewerker kun je aan de slag in timmerwerkplaatsen, timmerfabrieken en interieurbouwbedrijven. Jij houdt je bezig met de meest voorkomende machinale bewerkingen. Dankzij jouw vakkundige inzet worden de bestelde houtproducten precies op maat en in de juiste vorm gemaakt. Wil je meer? Specialiseer je dan op het gebied van bijzondere bewerkingen, zoals rondfrees werkzaamheden. 

Doorleren? 

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een technische opleiding op niveau 4.

Volg je deze opleiding na het behalen van een niveau 2-diploma? Dan duurt deze opleiding 2 jaar.

Bijsluiter