Technicus engineering - Ede

Engineer Werktuigbouwkunde (Technicus engineering) (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht. Jij kunt procesmatig, kostenbewust en conceptueel denken. Problemen los je zelfstandig op, je bent communicatief sterk en collegiaal.

Je wordt opgeleid tot technicus middenkader engineering. Deze opleiding start met een tweejarige basis waarin je breed kennis maakt met mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je voor een uitstroomrichting. 

De opleiding Engineer Werktuigbouwkunde

Kies jij voor de specialisatie Engineer Werktuigbouwkunde? Dan ga je aan het werk met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen en bouwen van mechanische producten, zoals een liftinstallatie, een machineframe, een boottrailer of een brug. Tijdens de opleiding ontwerp, teken én bouw je mechanische producten. Je leert leiding te geven aan een team en een werkoverleg voor te zitten. Je doet kennis op over constructie- en verbindingstechnieken zoals lassen, lijmen en schroeven. Je werkt met moderne productiemiddelen, zoals CAD-stations en computergestuurde machines om metalen en kunststoffen te bewerken. Bedrijfskunde is een belangrijk vak in de opleiding, evenals besturingstechniek. Daarnaast wordt er tijdens het leertraject ruim aandacht besteed aan de voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ook leer je hoe je overleggen met medewerkers, toeleveranciers en klanten prettig en vlot laat verlopen. 

Jouw carrière

Jouw werkterrein ligt in de metaal-, hout-, textiel-, voedingsmiddelen- en transportindustrie. Een engineer werkt ook in de scheepsbouw, carrosseriebouw, machinebouw, landbouwmechanisatie en bij engineeringbureaus. Je kunt ook aan de slag op het gebied van reparatie, onderhoud en revisie. Met het diploma kun je doorstromen naar een engineersopleiding op hbo-niveau.

Hans Nonhebel - Engineer Werktuigbouwkunde – BOL - niveau 4

Dit werk doe je nooit alleen!

Favoriet bij alle studenten is het Robotproject. De baangarantie is 110%. En samenwerken is belangrijk.

Lees het interview