Gamedeveloper - Ede

Gamedeveloper (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij hebt de geheimen achter de meeste games ontrafeld en beschikt over genoeg fantasie en creativiteit om een bloedstollende game te ontwikkelen. Bovendien wil je meer dan alleen games spelen, jij bent vooral geïnteresseerd in de techniek achter de games.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding in Ede geldt dat er in 2019 - 2020 een beperkt aantal - namelijk 15 - opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld.

De opleiding Gamedeveloper

Games ontwerpen en creëren is de kern van deze opleiding. Jij leert een gameconcept opstellen en ontwikkelen, maar ook het ontwerp realiseren en programmeren. Er is volop aandacht voor het ontwikkelen van volledige 2D en 3D games. Dit kunnen games zijn voor op je smartphone, console of desktop pc. Het is belangrijk dat je de eisen en wensen van klanten op juiste wijze kunt vertalen naar een game of een onderdeel van een game. Daarom wordt tijdens de opleiding voldoende aandacht besteed aan je communicatieve vaardigheden.

Jouw carrière

Games worden in toenemende mate ingezet voor educatieve doeleinden of als marketinginstrument. Jij kunt aan de slag in de entertainmentbranche en bij media gerelateerde bedrijven. Ook is er een toenemende vraag naar ontwikkelaars van casual games voor smartphones. Als gamedeveloper heb je ook oog voor designelementen. Met het diploma kun je gaan werken in de game-industrie of als zelfstandig ondernemer binnen de casual games sector. Ook biedt dit diploma goede perspectieven voor een baan als applicatieontwikkelaar.

Doorleren?

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld de Hogeschool voor de Kunsten, de Game Academy of een studie Gamedesign.

Bijsluiter