mbo opleiding Logistiek-Medewerker-Veenendaal

Logistiek medewerker (BOL) - Veenendaal

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij weet van aanpakken en gaat zorgvuldig te werk. Je kunt plannen en het overzicht bewaren, ook als het druk is. Je werkt graag in teamverband, maar kunt ook zelfstandig werken.

De opleiding Logistiek Medewerker

Tijdens de opleiding komt de gehele goederenstroom van een logistiek bedrijf aan bod. Het gaat daarbij om het beheren van voorraad, goederen verzendklaar maken en deze op de juiste manier opslaan in het magazijn. Dit leer je veilig te doen én in goede samenwerking met collega’s. Ook leer je wanneer je welke transportmiddelen en opslagmiddelen gebruikt en hoe je deze kunt hanteren. Tijdens deze opleiding heb je de mogelijkheid om het certificaat ‘Veilig rijden met de heftruck’ te behalen.

Een deel van de lessen vindt plaats op het Laadperron: een levensecht magazijn, waar je in de praktijk kennis maakt met logistiek.

Jouw carrière

Jouw werkterrein is de levendige omgeving van een warehouse of magazijn van een groothandel, distributiecentrum of logistiek bedrijf. Hier worden de goederen snel, accuraat en veilig verwerkt, zodat deze zo snel mogelijk naar de klant verstuurd kunnen worden. Als logistiek medewerker los je goederen uit vrachtwagens en containers. Je controleert de goederen op juiste aantallen en/of beschadigingen. Dankzij jouw kennis en inzicht komen de producten op de juiste plaats in het magazijn terecht. Productieorders zijn keurig op tijd en verzendklaar. De administratieve handelingen die daarbij horen, voer je vakkundig uit. Je wordt begeleid door een groepsleider of een leidinggevende van het magazijn.

Zelf leidinggeven? Stroom dan door naar de opleiding Logistiek Teamleider (niveau 3).

Bijsluiter