Over Technova College

Het Technova College

Het Technova College is een hypermoderne, mbo-school in Ede, waar alles draait om techniek en creativiteit. Gepassioneerde docenten en medewerkers leiden de studenten op tot technische en creatieve vakmensen. Zij verstaan straks een vak waar de maatschappij om vraagt.

Toekomst-proof

Techniek en creativiteit zijn de sleutels om grote maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Denk aan klimaatverandering, digitalisering en veranderende zorg. Zonder techniek en creativiteit is er geen toekomst. Het Technova College heeft de missie om mbo-leerlingen op deze toekomst voor te bereiden en ze een vak te leren waar de maatschappij om vraagt. Door de school in de maatschappij te plaatsen en de maatschappij in de school, volgen we de technologische ontwikkelingen op de voet. 

“Bij Technova College stomen we onze studenten klaar voor het vak van de toekomst. Dit is enerzijds de traditionele harde techniek van bijvoorbeeld bouw, ICT, autotechniek en mechatronica. Anderzijds is er ook een hele creatieve kant met fotografie, film, media, game en vormgeving. Deze mix zorgt voor het enorm bruisende karakter binnen onze school.” 
Yvonne Vogelenzang, directeur Technova College Ede 

Praktijkgericht onderwijs  

Technova College is verbonden met een regionaal netwerk van bedrijfsleven, overheid en innovatieplatforms. Onze studenten leiden we daarom praktijkgericht op. De theorie wordt klassikaal aangeboden op school. Het leren in de praktijk gebeurt met projecten en stages. 

In het hypermoderne schoolgebouw bieden we volop ruimte voor praktijkonderwijs. We hebben innovatieve, kwalitatieve werkplaatsen, waar de echte praktijk te zien is. De hele technische wereld ontmoet elkaar hier, binnen de muren van de school. In diverse projecten gaan de verschillende opleidingen ook samen aan het werk. Op die manier maken onze studenten kennis met andere technieken en leren ze van elkaar. 

Haal het beste uit jezelf

We dagen onze studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Heb je meer uitdaging nodig? Dan zijn er speciale programma’s en activiteiten om jouw talenten nog verder te ontwikkelen, zoals de Skills-wedstrijden en de Uitblinkerverkiezing. Sluit je als Motorvoertuigen-student aan bij het Ford Fiesta Raceteam. Ga als bouwkundige aan de slag in het buitenland, neem deel aan de Robot-challenge of doe mee met een tentoonstelling met de door jouw gemaakte foto’s.
 
Heb je tijdens jouw studie extra ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld op het gebied van beroepskeuze, emotionele of praktische problemen of heb je een beperking? Ook dan staan we voor je klaar. In ons team Studentenondersteuning werken deskundigen die je graag helpen om de studie succesvol af te ronden. 

Onderdeel van ROC A12

Het Technova College in Ede is onderdeel van ROC A12. Het Technova College telt 1670 studenten, 130 medewerkers en 40 opleidingen. Het opleidingenaanbod bestaat uit voltijd en deeltijd (mbo)-opleidingen in de richtingen Bouwkunde, Motorvoertuigentechniek, Mechatronica, Media & ICT en Beeld & Geluid.  
 

Binnenkijken bij Technova College