Technova College Racing Ede

Technova College Racing

Het Technova College raceteam is opgericht door docenten van het Technova College in Ede om excellente studenten meer uitdaging te geven tijdens hun opleiding.

Ford Fiesta Sprint Cup Hankook Finale | TechnovaRacing TT Assen |

Na onze 2 jarige deelname aan de E30cup is het tijd voor iets nieuws. Het Technova College Raceteam rijdt in 2018 & 2019 mee in de Ford Fiesta Sprint cup. In 2019 zijn we samen met rijder Laurens de Wit kampioen geworden!    

Laurens de Wit: “Het is een enthousiaste groep mensen. Ik heb ook dezelfde opleiding gedaan en dus spreek je dezelfde taal. Ik besef echter wel dat het werken met studenten een risico is, omdat ze weinig ervaring hebben met racewagens en wat er allemaal bij komt kijken. Je wilt niet uitvallen door bijvoorbeeld een los wiel of iets anders dat ze vergeten zijn, het blijven tenslotte studenten die het vak nog aan het leren zijn. Gelukkig worden ze begeleid door de mensen van Bas Koeten, waar ze met hun vragen terecht kunnen. Tot nu toe hebben ze prima werk afgeleverd en ben ik zeer tevreden.” (bron: Ford Fiesta Cup)

De opdracht

De opdracht van het raceteam bestaat uit het klaar maken van de auto (op school, in vrije uren in de werkplaats) voor elke race (wedstrijd) en het prepareren van de auto op het circuit. Hierbij wordt er zorgvuldig geanalyseerd, geprepareerd en getest op zoek naar de perfecte set-up. 

Het team

Het raceteam is er niet alleen voor de autotechnici, er zitten namelijk studenten van verschillende opleidingen in het raceteam, zoals: Audiovisueel Specialist, Autotechnicus, Fotografie en Logistiek. De autotechnici zorgen er natuurlijk voor dat de auto klaar is voor de race, studenten Logistiek zorgen voor het transport, de audiovisuele specialisten maken video’s van elke race en van de opleiding Fotografie zorgen de studenten uiteraard voor de foto’s. Zo worden studenten niet alleen uitgedaagd binnen hun eigen vakgebied, maar leren ze ook samenwerken met andere disciplines.  

Blijf op de hoogte van het Technova College Racing team, volg ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube kanaal

Vragen over Technova College Racing? Mail Peter de Kleuver, p.dekleuver@roca12.nl

technova college racing facebook

Volg ons op Facebook

Benieuwd waar het raceteam op dit moment mee bezig is? Blijf op de hoogte van het Technova College Racing team, volg ons op Facebook!

Lees meer
Technova College Racing YouTube kanaal

Check ons op YouTube

Op dit kanaal volgen we de werkzaamheden en resultaten van het raceteam in de vorm van een aflevering per race. Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis nooit meer een race!

Lees meer