volwassenenonderwijs bbl

Volwassenenonderwijs (BBL)

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Een BBL-opleiding is een beroepsopleiding in de vorm van werkend leren. Dat betekent vier dagen per week aan de slag in een bedrijf of instelling en een dag per week naar school.

Leerbedrijf

Het volgen van een BBL opleiding is alleen mogelijk wanneer er al een arbeidsovereenkomst is met een bedrijf of instelling. Een bedrijf of instelling dat het praktijkdeel van een BBL-opleiding verzorgt, noemen we een ‘leerbedrijf’. Binnen het leerbedrijf is altijd een deskundige praktijkopleider die instructie geeft en stuurt waar nodig. Er zijn meer dan 60 BBL-opleidingen binnen de scholen van ROC A12. Kijk welke BBL-opleiding bij jou past!

Cursusgeld BBL-opleiding

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Het cursusgeld voor de BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) bedraagt: 

  • niveau 1-2 € 236,--
  • niveau 3-4 € 573,--

Het cursusgeld kan betaald worden via iDEALnet via de webshop, waarna de school zorgt voor de afdracht aan het ministerie.

BBL-opleidingen

Benieuwd naar welke opleidingen we via de BBL-leerweg aanbieden? Kijk dan in ons opleidingenoverzicht op a12.nl.