Volwassenenonderwijs bij het Technova College

Mbo opleidingen en cursussen voor volwassenen

Ook voor volwassenen zijn er verschillende mogelijkheden om een opleiding of training te volgen. Zo kun je je blijvend ontwikkelen, een leven lang.  

De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Dat betekent dat je jezelf constant moet bijscholen om je kennis op peil te houden. Wij spelen in op de vraag van het bedrijfsleven, vanuit onze nauwe contacten met bedrijven en brancheorganisaties. Wij helpen je graag in jouw ontwikkeling. De scholen van ROC A12, waar Technova College er een van is, zijn (beroeps)opleiders voor de regio en gericht op werkenden en niet-werkenden van 16-66 jaar.

Technova College biedt maatwerk in techniekopleidingen

Naast individuele deelnemers zijn we er ook voor bedrijven en instellingen. Technova College helpt bij het ontwikkelen en professionaliseren van medewerkers met bedrijfsopleidingen, cursussen, trainingen en maatwerktrajecten. Het versterken van mensen staat centraal. We bieden bedrijven de mogelijkheid om een training of opleiding in-company (intern bij het bedrijf) te laten verzorgen. De training kan zo op maat worden gemaakt voor de specifieke situatie binnen het bedrijf of de organisatie.

Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

Een BBL-opleiding is een beroepsopleiding in de vorm van “werkend leren”. Dat betekent een aantal dagen per week aan het werk in een bedrijf of instelling en één of enkele dagen per week naar school. De opleiding leidt naar een volwaardig mbo-diploma. Voor volwassenen een mooie manier om werken te combineren met een opleiding, bijvoorbeeld wanneer je een carrièreswitch wilt maken.
Meer weten over BBL? Bezoek onze pagina BBL-onderwijs of bekijk ons opleidingenaanbod. 

Trainingen en cursussen

Leren in je eigen tempo is extra belangrijk wanneer je een studie volgt naast je werk. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een volledige mbo-opleiding, maar je kunt ook onderdelen van een opleiding volgen. Zo’n onderdeel noemen we een keuzedeel, dat je kunt afronden met een officieel certificaat. Deze praktijkgerichte trajecten duren soms enkele dagdelen, maar kunnen ook meer dagdelen omvatten. Meer weten over ons aanbod trainingen en cursussen? Bekijk hieronder de trainingen en cursussen bij het Technova College.