Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

van gymnasium naar mbo

Johan Berkhout (21 jaar) is student technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen (BBL) - EDE en ambassadeur voor Technova College/ROC A12. Na de basisschool kreeg hij gymnasium-advies. Hij koos voor het vwo, maar belandde door gebrek aan motivatie op de havo en koos uiteindelijk voor het mbo.

LEREN IN DE PRAKTIJK GAF DE DOORSLAG

β€œHet leren in de praktijk gaf mij de doorslag. Auto’s en motoren zijn al een hobby van me, dus de keuze voor de automotive-branche was snel gemaakt. Maar deze route helpt mij straks ook op het hbo. Want, hoe kan ik iets engineeren als ik niet eens weet hoe het werkt? Nu kan ik elk onderdeel van een auto aanwijzen, repareren of vervangen. Had ik direct voor het hbo gekozen, dan zou ik misschien nog geen motorcomputer kunnen aanwijzen.”

Johan Berkhout
Student technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen (BBL)
Zonder mbo’ers red je het niet’

veel extra activiteiten

Naast mijn BBL-uren bij Aetech Lunteren, heb ik tijdens de opleiding veel extra activiteiten gedaan. Ik was lid van het Technova College Racingteam, een excellentieprogramma waarbij je alles leert over de racerij. Ook heb ik twee keer deelgenomen aan de Skills Heroes, ik heb een rol als ambassadeur van de school vervuld en ik neem deel aan de landelijke Ambassadeursverkiezingen van β€˜Dit is mbo’. In die pitch noemde ik het al: β€˜zonder mbo’ers red je het niet’. En dat is precies hoe ik er nu over denk.

Johan Berkhout (21) 
Student technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen (BBL)