nieuws

Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 83

 • 22 juni 2022

  Technova College doet mee met de SMARTCirculair bouw ontwerp challenge

  Het studententeam Horizon van de Bouwkunde opleiding van het Technova College heeft een aantal maanden fulltime gewerkt aan de challenge SLIMCirculair. De uitdaging die ze hebben gekregen is om in bestaande wijk meer woonruimte te creëren. Dit doen ze door een menukaart aan gemeente, provincie en woningcoöperatie aan te bieden. Hiermee willen we de woningnood in Nederland oplossen.

  Lees meer
 • 6 april 2022

  Mechatronica: juist ook voor meisjes

  Nova Becker is derdejaars student Mechatronica aan het Technova College in Ede. Een opleiding, die veel jongens volgen, maar: ‘Het is juist ook een heel leuke opleiding voor meisjes’, zegt Nova Becker. ‘Mechatronica doet een beroep op je creativiteit, op ontwerp en op precisie. En: je hebt een heel grote kans op een vaste baan als je de opleiding af hebt.’

  Lees meer
 • 17 maart 2022

  ‘Studenten werken tijdens de Bootcamp DigiLab 2022 aan oplossingen voor een gezonde duurzame wereld’

  Hoe zorgen we er samen voor dat wij met z’n allen gezond en duurzaam leven? Hier is onder andere kennis, bewustwording en innovatie voor nodig. Innovatievraagstukken vragen om data-analyse en creatieve oplossingen. Tijdens de Bootcamp DigiLab 2022 gaan de studenten met vragen over korte lokale voedselketens aan de slag.

  Lees meer
 • 7 februari 2022

  Studenten werken tijdens Hackathon aan oplossingen voor een gezonde duurzame wereld

  Op vrijdag 18 februari gaat de Hackathon van start. De Hackathon is onderdeel van de Digital Days, een initiatief waarin IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en regionale overheid samen optrekken. Aan de Hackathon doen maar liefst 90 mbo- en hbo-studenten uit de Regio Foodvalley mee. De Hackathon wordt gehost vanuit het Technova College.

  Lees meer
 • 21 december 2021

  Dulon College, Technova College en Astrum College hebben zes topopleidingen

  ​​​​​​Maandag 20 december 2021 zijn de uitslagen van de Mbo Keuzegids 2022 bekendgemaakt. ROC A12 krijgt 62,1 punten uit een totaal van 100 punten. Weer een stapje hoger dan vorig jaar, we staan op plaats 14!

  Lees meer
 • Gilia Schipper Bert Brand
  3 december 2021

  Scholen werken samen aan doorlopende leerlijnen vmbo-mbo

  EDE- Christelijke Onderwijsgroep (COG) en verschillende vmbo-scholen in de regio gaan de samenwerking aan om doorlopende leerlijnen binnen het onderwijs verder in te richten en te optimaliseren voor leerlingen die een route van het vmbo/pro naar een mbo-opleiding volgen.

  Lees meer