nieuws

Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 75

 • 20 juli 2021

  Ontdek techniek tijdens de techniekcarrousel

  Met veel plezier kijken we terug op de zesde editie van de Techniekcaroussel. Drie dagen lang hebben zij-instromers en statushouders dan de kans om in verschillende workshops kennis te maken met verschillende onderdelen van techniek. Werkkracht had voor de gelegenheid 15 kandidaten geselecteerd met interesse in techniek, die mogelijk snel geplaatst kunnen worden bij geschikte bedrijven. Metaal, lassen, 3D-printen en elektrotechniek stonden op het programma.

  Lees meer
 • 16 juni 2021

  Ontwerpwedstrijd SMARTCirculair: praktische ontdekkingstocht

  Derdejaarsstudenten mbo-Bouwkunde van het Technova College uit Ede nemen deel aan de nationale ontwerpwedstrijd SMARTCirculair. Een ontdekkingstocht vol vormen, materialen, constructies en eisen van de opdrachtgever.

  Lees meer
 • 3 juni 2021

  Technova College verrijkt praktijklessen dankzij schenking zonnepanelen

  De firma JBTech Veenendaal b.v. en leverancier Autarco hebben een complete installatie zonnepanelen geschonken aan het Technova College. Met deze bijzondere schenking kunnen studenten elektrotechniek en mechatronica bij het Technova College oefenen tijdens hun praktijklessen en zich nog beter voorbereiden op de beroepspraktijk.

  Lees meer
 • 28 mei 2021

  Het Technova College en het Spring Instituut maken de wereld van morgen duurzaam!

  Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de subsidies beschikbaar gesteld voor een opleiding in de energietransitie via de derde leerweg. In december vorig jaar is de aanvraag ingediend en inmiddels is de subsidieaanvraag goedgekeurd. Medio 2022 zullen de eerste studenten beginnen aan deze opleiding.

  Lees meer
 • 3 mei 2021

  Open expositie 'Jij maakt het verschil' in Wageningen!

  Al 76 jaar leven we in Nederland in vrede en vrijheid en lijkt dat bijna vanzelfsprekend. We eren de laatste generatie bevrijders en overlevenden. Het levende en sprekende geheugen van de bevrijding. Een geheugen dat in de komende decennia zal verdwijnen. Daarmee wordt de vraag naar hedendaagse vrijheidsbakens relevanter dan ooit: wie zijn de nieuwe verschilmakers?

  Lees meer
 • 22 april 2021

  Studenten van het DigiLab ontzorgen zorginstelling met ICT-migratie

  Onlangs koos zorginstelling DrieGasthuizenGroep voor Google Workspace. Tien 2e jaars ICT studenten van het Technova College stonden namens het DigiLab deze eerste migratie week klaar om vragen van medewerkers te beantwoorden.

  Lees meer