Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

kenniscampus ede

Gemeente Ede, Christelijke Hogeschool Ede (CHE), PTC+, Groenhorst, Aeres-groep, ROC A12, Dulon College, Technova College, Het Streek, Woonstede en Idealis zijn samen Kenniscampus Ede. De campus is een unieke plek waar 14.000 scholieren en studenten hoogwaardig en goed aansluitend onderwijs- en kennisaanbod kunnen vinden.

KENNISCAMPUS EDE

Kenniscampus Ede is een dynamische woon-, leef- en leeromgeving in de regio Food Valley en biedt ruimte aan zo'n 14.000 studenten. Naast de onderwijsinstellingen zijn er 270 studentenkamers, 8 zorgeenheden, 12 zelfstandige appartementen, 24 kamers, een buitensportaccommodatie en zo'n 300 parkeerplaatsen. Daarnaast clusteren de samenwerkende onderwijsinstellingen hun faciliteiten.

De ambitie voor de Kenniscampus? Het realiseren van hoogwaardig en goed aansluitend onderwijs- en kennisaanbod in een aantrekkelijke omgeving. De Kenniscampus Ede wil een gezonde en duurzame leefstijl uit dragen – the healthy way of living.

LOCATIE

Het terrein aan de Zandlaan in Ede is een compact gebied in de nabijheid van station Ede-Wageningen. Vmbo, mbo en hbo zijn al sterk geconcentreerd in dit gebied. De campus draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Ede als groene, gezonde en actieve stad, gelegen aan de rand van de Veluwe en met uitstekende onderwijs- en kennisfaciliteiten en (sport)voorzieningen.

TOPSPORTHAL

De topsporthal is één duurzaam gebouw waar topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise onderdak krijgen. Voor studenten van Dulon College van de opleidingen Sport & Bewegen, VeVa en Veiligheid zal de topsporthal de thuisbasis vormen.