Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

bouw inspiratie dag regio foodvalley

Op vrijdag 16 juni jl heeft voor de achtste keer de Bouw Inspiratie dag plaatsgevonden. Technova College heeft speciaal voor deze dag het gehele parkeerterrein beschikbaar gesteld om er een werkveld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen uit de regio Foodvalley in te richten.

woensdag 21 juni 2023

Verspreid over het terrein zijn verschillende doe-locaties ingericht en stonden experts klaar om de kinderen iets te vertellen over de activiteiten binnen de sector. De kinderen hebben verschillende workshops gevolgd op het gebied van ontwerpen, bouwen en maken. Esther van den Ham, lerares groep 8 van basisschool De Wegwijzer uit Lunteren, bezocht in Wekerom voor het eerst met haar klas de Bouw Inspiratie Dag. Esther: “Geweldig om zeker ‘de doeners’ uit mijn klas hier te zien stralen. Het helpt leerlingen ook om een beeld te krijgen van beroepen. Tijdens het volgen van de activiteiten stellen ze vragen om erachter te komen wat ze nodig hebben, om een bepaald beroep te kunnen beoefenen. Je kunt het voor de klas vertellen, maar hier vallen de puzzelstukjes in elkaar.”

ZELF LATEN ERVAREN WAT VOOR MOOIE DINGEN JE KUNT MAKEN

Frank Pieters, corporate recruiter bij ITN Installatietechniek in Ede: “Er is nog steeds een groot tekort aan technisch personeel. Hier moet verandering in komen. Wij willen hier graag een bijdrage aan leveren. Met de Bouw Inspiratiedag, laten we de kinderen zelf ervaren wat voor mooie dingen je kunt maken als je in deze sector werkt. Het geeft ze een beeld van de verschillende beroepen in deze sector. Heel waardevol én belangrijk, zeker voor de toekomst van onze sector!”

Esther van den Ham
Lerares groep 8 van basisschool De Wegwijzer uit Lunteren
Je kunt het voor de klas vertellen, maar hier vallen de puzzelstukjes in elkaar.

IMAGO VAN TECHNISCHE BEROEPEN VERBETEREN

De Bouw Inspiratiedag is een initiatief van Koninklijke Bouwend Nederland (afdelingen Veenendaal en Zuid-West Veluwe) en Knooppunt Techniek. Het wordt mede georganiseerd door opleidingsbedrijven, onderwijs en regionale ondernemers.

Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: ”Mooi om dit event te mogen organiseren. Deze activiteiten zorgen samen met Sterk Techniek Onderwijs en Techniekpact ervoor dat het onderwijs beter aansluit op de vragen van de toekomst en verbeteren het imago van technische beroepen, zodat er meer jongeren kiezen voor techniek. Zo werken we samen aan de toekomst van de Regio Foodvalley.”