Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

EEN SUCCESVOLLE TECHNIEKDAG VOOR REGIO FOODVALLEY

Op zaterdag 17 jl. heeft Technova College in samenwerking met Knooppunt Techniek en VNO-NCW Midden een Techniek, speciaal voor jongeren tussen 8-14 jaar, georganiseerd.

donderdag 22 juni 2023

Tijdens de Techniekdag konden jongeren tussen de 8 en 14 jaar ervaren hoe breed de techniek is en zien dat wetenschap en techniek een grote rol spelen in ons dagelijks leven, zelfs in sectoren waar men wellicht niet snel technologie verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Bezoekers konden kennismaken met de vele aspecten die de technische sectoren kennen. Bedrijven uit de automotive, metaal, ict, installatietechniek, bouw, infra, landbouwmechanisatie hadden stands ingericht en voor de bezoekende kinderen werden er activiteiten georganiseerd. In nagenoeg elke stand konden kinderen iets uitdagends doen.

Naast de bedrijven presenteerden mbo- en hbo-instellingen uit de regio hun verschillende opleidingsmogelijkheden en konden kinderen bij Technodiscovery in een virtuele wereld stappen. Ondanks de hitte brachten ongeveer 600 bezoekers een bezoek aan de Techniekdag.