Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

hackaton 2023

Op vrijdag 24 februari werd de Hackathon op Technova College gehouden. De Hackathon is onderdeel van de Digital Days, een initiatief waarin IT-bedrijven en onderwijsinstellingen samen optrekken. De deelnemende studenten volgen een mbo-opleiding ICT of Toegepaste Biologie aan het Technova College of Aeres. Zij bogen zich in gemixte teams, onder leiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven, over IT-vraagstukken rondom het thema ‘Een duurzaam voedselsysteem’.

vrijdag 24 februari 2023

Studenten werken aan IT-vraagstukken rondom thema: 'een duurzaam voedselsysteem'

SAMEN INNOVATIEVE OPLOSSINGEN BEDENKEN

De vraagstukken waren afkomstig van drie lokale bedrijven: De Pantry, KaasBaas en Mprise Agriware. Hoe zorgen we er samen voor dat wij met z’n allen duurzaam en eerlijk voedsel produceren? Hier is onder andere kennis, bewustwording en innovatie voor nodig. Tijdens de Hackathon werkten de studenten aan vragen over het inzichtelijk maken van data, zoals voorraadbeheer, verkoopcijfers en productiekwaliteit. De studenten bedachten samen innovatieve oplossingen en prototypes, zoals bijvoorbeeld een app of een website.

Justin Methorst, student Software Development op Technova College: ''De Pantry wil graag data inzichtelijk maken, wij hebben een interactieve map bedacht waar je op kan zien waar de meeste potentie is om een nieuwe Pantry te openen. Ook hadden we als uitbreidingsmogelijkheid het idee om een Pentry te openen bij drukke tankstations.''

PITCHEN AAN EEN JURY

Aan het einde van de dag werden de plannen gepitcht aan een jury die bestond uit vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Na een kort overleg van de jury ging het winnende team naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy 2023. Het team bedacht een oplossing voor KaasBaas. Het vraagstuk was: is de relatie tussen de omstandigheden bij de boer en het smaakprofiel van de kaas te voorspellen? Ze bedachten een interactieve map, een landkaart waar je op kan zien welke boerderijen zijn aangesloten bij KaasBaas. Als je op een boerderij klikt, dan zie je welke kazen zij verkopen en welke smaakprofielen daarbij horen.

OVER DE DIGITAL DAYS

Digital Days is hét IT & New tech event voor jongeren in de Regio Foodvalley. Het event bestaat uit drie onderdelen; Tech Day, Hackathon en Game Battle. Voor de Hackathon bracht het DigiLab verschillende partijen met elkaar in verbinding en ontwikkelden ze samen mooie en uitdagende opdrachten voor de deelnemende studenten. De organisatie van de Hackathon ligt in handen van Knooppunt Techniek en ICT Campus is partner van dit initiatief. Samen met alle partners zorgen we ervoor dat het onderwijs aan blijft sluiten op vragen van de toekomst en stimuleren we dat er meer jongeren kiezen voor een ICT-opleiding.