Op weg naar een Rookvrije Generatie

13-01-2020

Met trots kondigen we aan dat alle scholen van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei en Gelderland-Midden (COG) per 1 augustus 2020 een volledige rookvrije (werk)omgeving zijn. Wij vragen onze werknemers, studenten en leerlingen om niet te roken in of rond het schoolterrein. Dat zorgt voor een gezonde werkplek en draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

COG vindt de gezondheid van haar medewerkers, studenten en leerlingen enorm belangrijk. “Daarom willen we zorgen dat medewerkers, studenten en leerlingen zo gezond mogelijk zijn én blijven”, zegt Pauline Satter, lid college van bestuur COG. Een rookvrije werkplek is daarvoor van essentieel belang.
 
Wat er concreet verandert
Onder les- of werktijd, dit is inclusief de pauzes, wordt binnen minimaal 50 meter van het schoolterrein niet meer gerookt door onze medewerkers, studenten en bezoekers. Ons volledige schoolterrein is rookvrij: het parkeerterrein, de fietsenstalling en ook de bedrijfswagens. We vragen rokers om binnen minimaal 50 meter van het terrein niet te roken.
 
Rookvrije Generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Met een groeiend aantal partijen en personen werken ze toe naar een samenleving waarin niemand meer overlijdt aan de gevolgen van roken en opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als iedereen samen het goede voorbeeld geeft; iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.