Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

start twee modulaire opleidingen elektrotechniek

Vanaf schooljaar 2023-2024 biedt Technova College de opleidingen Monteur Elektrotechnische Installaties en Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties in de Gebouwde Omgeving aan in een modulair traject in de derde leerweg. Hierbij ligt de focus op de energietransitie.

woensdag 14 juni 2023

TECHNOVA COLLEGE START MET TWEE MODULAIRE OPLEIDINGEN ELEKTROTECHNIEK IN DE DERDE LEERWEG!

DAT KLINKT SUPERGAAF, MAAR WAT HOUDT HET NU PRECIES IN, EEN DERDE LEERWEG?

De derde leerweg is een opleidingstraject bedoelt voor zijinstromers die al kennis en ervaring hebben binnen het vakgebied, maar geen diploma hebben gehaald. Dus ideaal voor vakmensen uit het bedrijfsleven die willen blijven ontwikkelen, naast hun huidige baan. Voor meer informatie over de derde leerweg, zie: brochure Ruimte in Regels, flexibel MBO aanbod.

DE OPLEIDINGEN, SPECIAAL VOOR VAKMENSEN DIE FLEXIBEL WILLEN BIJSCHOLEN

De rijksoverheid geeft aan dat er een groot tekort is binnen de techniek sector (aanpak personeelstekort in techniek en ICT). Technova College springt hierop in door samen met het Spring Instituut de niveau 2 en 3 opleidingen tot Monteur Elektrotechniek aan te bieden in de derde leerweg.

Dit doen we door de opleiding modulair aan te bieden. Dat houdt in dat een toekomstige deelnemer door middel van een intake kan laten zien welke kennis en ervaringen hij/zij/hen al beheerst. Aan de hand van deze intake bepaalt een studiecoach  welke lesstof gevolgd wordt, voor deelname aan het examen. De opleidingen zijn verdeeld in meerdere modules. Als je bijvoorbeeld module 1 en 2 al beheerst, hoef je deze niet meer te volgen. Samen met de werkplekbegeleider en de studiecoach wordt dit bepaald.

Via het digitale platform krijgt de deelnemer toegang tot het lesmateriaal. In deze digitale omgeving wordt gewerkt met verschillende werkvormen, zoals filmpjes van experts, inleveropdrachten, interactieve vragen, etc. Op deze manier blijft het aanbod interessant en kan de deelnemer er in eigen tempo doorheen! Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en ontvang toegang tot een demo van het lesmateriaal.

DE OPLEIDINGEN BEVATTEN DE VOLGENDE MODULES:

  • Veiligheidsmodule
  • Buisinstallaties
  • Kabelinstallaties
  • Huisinstallaties
  • Elektrische installaties in utiliteitsgebouwen
  • (De)monteren, uitbreiden, controleren
  • Elektriciteitsleer 1

DE ENERGIETRANSITIE

In het lesmateriaal voor de opleidingen Monteur Elektrotechniek wordt de nadruk gelegd op de Energietransitie. Zo zijn er twee keuzedelen opgenomen in de opleiding, waaronder het keuzedeel Laadpunten voor Elektrische Voertuigen. Dit keuzedeel is recent ontwikkeld in samenwerking met o.a. Stichting ELAAD en sluit aan op de transitie waarin wij met zijn allen zitten. Bekijk hier een artikel over de aftrap van dit keuzedeel!

AANMELDEN VOOR DE OPLEIDING

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en ontvang toegang tot een demo van het lesmateriaal. Aanmelden voor de opleiding kan via de website van Technova College!

LET OP: AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING IN DE DERDE LEERWEG IS NOG NIET MOGELIJK