Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

technova college doet mee met de smartcirculair bouw ontwerp challenge

Het studententeam Horizon van de Bouwkunde opleiding van het Technova College heeft een aantal maanden fulltime gewerkt aan de challenge SLIMCirculair. De uitdaging die ze hebben gekregen is om in bestaande wijk meer woonruimte te creΓ«ren. Dit doen ze door een menukaart aan gemeente, provincie en woningcoΓΆperatie aan te bieden. Hiermee willen we de woningnood in Nederland oplossen.

woensdag 22 juni 2022

Door onze ideeΓ«n gaat de bestaande natuur niet ten kosten.

β€œOnze visie is om meer naar mogelijkheden in de bestaande woningen meer vierkante meters te creΓ«ren en daarbij tussen cultuur en mens tot een unieke woonbeleving te komen in de wijk.” Licht een van de studenten toe.

β€œOm dit mogelijk te maken willen wij binnen in de bebouwde wijk gaan inbreiden. Dit voor een nieuwe toekomst zonder torenhoge huizenprijzen. Op een flexibele manier zodat we kunnen aanpassen naar vraag en aanbod. Dit willen wij gaan doen door te gaan optoppen, loze ruimte opvullen en inbreiden. Door onze ideeΓ«n gaat de bestaande natuur niet ten kosten.”