nieuws

Technova College verrijkt praktijklessen dankzij schenking zonnepanelen

03-06-2021

De firma JBTech Veenendaal b.v. en leverancier Autarco hebben een complete installatie zonnepanelen geschonken aan het Technova College. Met deze bijzondere schenking kunnen studenten elektrotechniek en mechatronica bij het Technova College oefenen tijdens hun praktijklessen en zich nog beter voorbereiden op de beroepspraktijk.

De energietransitie vraagt steeds meer om slimme energieoplossingen. Met behulp van echte zonnepanelen kunnen studenten -de monteurs van morgen- zich nog beter voorbereiden op de beroepspraktijk. De ontvangen installatie is bedoeld voor een plat dak en kan daarom eenvoudig en veilig op school worden opgebouwd. Marius Peters, projectleider energietransitie bij Technova College, is zeer enthousiast over de schenking. Peters: “Onze studenten leren hoe ze een frame in elkaar zetten, de zonnepanelen monteren en de installatie aansluiten, geheel volgens de veiligheidsvoorschriften en met het juiste gereedschap. Dit is weer zo’n mooie stap naar duurzaamheid voor zowel het energiesysteem als ons onderwijs, dus laat de zon nu maar schijnen!”.

v.l.n.r: Ype Burema, Wil van den Broecke en Marius Peters van het Technova College. Tim van de Kaa en Barend Schuurman van JBTech Veenendaal b.v.