Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

allround machineoperator houttechniek

Tijdens deze opleiding houd jij je bezig met de meest voorkomende machinebewerkingen. Dankzij jouw vakkundige inzet worden de bestelde houtproducten precies op maat en in de juiste vorm gemaakt.

Allround machineoperator houttechniek

IETS VOOR JOU ALS:

  • je technisch inzicht hebt;
  • je weet hoe je veilig en nauwkeurig werkt;
  • je goed zelfstandig kan werken;
  • je oplossingsgericht bent.

OVER DE BBL-OPLEIDING ALLROUND MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Tijdens deze opleiding houd jij je bezig met de meest voorkomende machinebewerkingen. Dankzij jouw vakkundige inzet worden de bestelde houtproducten precies op maat en in de juiste vorm gemaakt. Of het nu gaat om een meubelstuk of een raamkozijn. Niks is jou te gek. Jij ziet erop toe dat houten constructies volgens de regels en op tijd worden gemaakt. Je doet specialistische kennis op over houtbewerkingsmachines, houtsoorten en producten. 

Tijdens deze opleiding ben je veel zelfstandig aan het werk. De opleiding is kleinschalig opgezet, waarbij individueel begeleiding centraal staat. Je legt verantwoording af aan jouw leidinggevende. Zowel op school als binnen jouw leerbedrijf.

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

JOUW CARRIÈRE ALS ALLROUND MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK

Als allround machineoperator houttechniek ben jij de expert in houtproducten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in timmerwerkplaatsen, timmerfabrieken en interieurbouwbedrijven. En heb je wel eens aan een beroep als signmaker of scheepsbouw gedacht? Dankzij jouw vakkundige kennis en inzet worden houtproducten op maat en in de juiste vorm gemaakt.

DOORLEREN NA DE BBL-OPLEIDING ALLROUND MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK 

Wil je na deze opleiding nog meer leren? Dat kan. Specialiseer je op het gebied van bijzondere bewerkingen, zoals rondfrees werkzaamheden. Je kunt na deze opleiding ook doorstromen naar een technische opleiding op niveau 4.

Duur van de opleiding

Voor studenten die de opleiding machineoperator houttechniek (voorheen: machinaal houtbewerker) op niveau 2 hebben afgerond duurt deze opleiding twee jaar. Nog geen ervaring met houtbewerken? Geen probleem. Je kunt ook starten in een driejarig traject waarin je eerst de basis aanleert. 

WAAROM DEZE BBL-OPLEIDING ALLROUND MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS ALLROUND MACHINEOPERATOR HOUTTECHNIEK?

Schrijf je dan in voor de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info