Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Allround medewerker productietechniek

Als allround medewerker productietechniek bewerk je zelfstandig plaat- en profielmaterialen tot verschillende constructies, zoals bruggen, apparaten of gebouwen. De opleiding allround medewerker productietechniek van Technova College duurt 3 jaar. Heb jij de opleiding medewerker productietechniek niveau 2 afgerond? Dan duurt de opleiding nog maar 2 jaar. Daarna kun je zelfstandig aan de slag als bruggenbouwer (letterlijk!) of in een ander onderdeel van constructie- en apparatenbouw.
Deze opleiding heette voorheen allround constructiewerker.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de opleiding allround medewerker productietechniek aan Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

DE OPLEIDING ALLROUND MEDEWERKER PRODUCTIETECHNIEK IS IETS VOOR JOU ALS:

  • je graag zelfstandig met machines en gereedschappen wilt werken;
  • je technisch inzicht hebt;
  • je met staal, RVS en aluminium wilt werken;
  • je wilt leren door te doen.

OVER DE OPLEIDING ALLROUND MEDEWERKER PRODUCTIETECHNIEK

Denk groot! Als allround medewerker productietechniek kun jij grote staalconstructies maken, zoals bruggen en gebouwen. Of denk juist klein en maak (onderdelen van) apparaten (voor de apparatenbouw) en constructies. Ook kan het zijn dat jij als allround medewerker productietechniek straks uit verschillende onderdelen een grote constructie moet monteren op locatie. Tijdens de opleiding allround medewerker productietechniek leer je producten maken van staal, RVS en aluminium. 

Tijdens de opleiding leer je de verschillende technieken die een allround medewerker productietechniek moet kennen. Deze technieken zijn verspanen, buigen, snijden, ponsen en lassen. Jij weet straks precies wat de eigenschappen zijn van het materiaal en hoe je dat specifieke materiaal het beste kunt bewerken. Ook leer je technische tekeningen lezen.

BBL-OPLEIDING

WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF: OPLEIDINGSBEDRIJF METAAL

Voor BBL-opleidingen in de metaal- en mechatronicabranche, zoals deze opleiding, werkt Technova College samen met het OpleidingsBedrijf Metaal (OBM).

Je gaat twee dagen per week naar school, waarbij je afwisselend zowel theorie- als praktijkvakken krijgt. De andere dagen ga je werken bij een leerbedrijf. Samen bieden we je uitgebreide begeleiding. Je slagingskans wordt hiermee aanzienlijk vergroot. 

In de laatste fase van je mbo-3 opleiding ga je 1 dag per week naar school en ga jij je verder verdiepen in het bedrijf waar je werkt. 

Het OBM helpt je, als dat nodig is, bij het vinden van een leerbaan. Bovendien is het ook mogelijk om extra branchediploma’s te behalen, zoals VCA en NIL-Lassen.

JOUW CARRIÈRE NA JE OPLEIDING ALLROUND MEDEWERKER PRODUCTIETECHNIEK

Met een diploma van de opleiding allround medewerker productietechniek kun jij zelfstandig aan de slag bij bedrijven in de constructiebouw, apparatenbouw en de metaalproductenindustrie. Jij werkt straks mee aan het produceren van producten van staal, RVS of aluminium. Je kunt ook aan het werk bij toeleveringsbedrijven en in de machine-, scheeps- en apparatenbouw.

Je bent verantwoordelijk voor het vervaardigen, repareren en modificeren van constructies. De constructies, apparaten of onderdelen waar je aan werkt, moeten voldoen aan strenge eisen. Kwaliteit en vakmanschap zijn daarom heel erg belangrijk. 

Jij werkt straks binnen een bedrijf op de werkplaats of op locatie. Onderdelen worden geproduceerd en deze moeten vervolgens op locatie worden samengebouwd tot een geheel. Werk jij straks mee aan het plaatsen van een nieuwe brug of indrukwekkende nieuwbouw?

DOORLEREN NA JE OPLEIDING ALLROUND MEDEWERKER PRODUCTIETECHNIEK

Met je diploma allround medewerker productietechniek niveau 3 kun jij aan de slag bij bedrijven in de constructiebouw, apparatenbouw en metaalproductenindustrie die complete eindproducten maken. Ook kun je werken bij bedrijven die (half-)producten leveren aan andere bedrijven. Ben je nog niet uitgeleerd? Studeer dan verder tot (meewerkend) leidinggevende of werkvoorbereider. Of breid je kennis verder uit binnen jouw vakgebied metaalbewerking.

WAAROM DE OPLEIDING ALLROUND MEDEWERKER PRODUCTIETECHNIEK OP TECHNOVA COLLEGE VOLGEN?

Op Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

  • kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer
  • fijne mix van theorie en praktijk
  • een vak waar de maatschappij om vraagt
  • groot netwerk in het bedrijfsleven
     

BEN JIJ KLAAR OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS ALLROUND MEDEWERKER PRODUCTIETECHNIEK?

Schrijf je dan in voor de opleiding allround medewerker productietechniek op Technova College.

TWIJFEL JE NOG?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding allround medewerker productietechniek het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Het verhaal van Bart

Mechatronica student Bart: "Ik ben nooit zo'n grote fan van school geweest."

Lees verder