Allround DTP'er BOL - Ede

Allround Mediamaker (BOL) - Ede

Aanmelden

Wil jij straks alle kanten op kunnen in de wereld van media en communicatie? Dan is de opleiding allround mediamaker iets voor jou. Jij bent creatief, communicatief sterk, hebt oog voor detail en gevoel voor kleur en vorm. Jij kunt zelfstandig aan de slag, maar bent ook een teamplayer.

Je bent geknipt voor deze opleiding als:

✓ je creativiteit graag in beeld omzet;

✓ je sociaal vaardig bent;

✓ je goed met tijdsdruk kunt omgaan

✓ je graag met ontwerpprogramma’s werkt.

Over de opleiding allround mediamaker

Op deze opleiding leer je grafisch mooie dingen maken, zoals huisstijlen, logo’s, advertenties, posters, tijdschriften en flyers. Je weet als geen ander websites vorm te geven. Je gaat werken met de nieuwste ontwerpprogramma’s (bijvoorbeeld van Adobe) en leert tekst- en beeldelementen in verschillende media-uitingen te verwerken. 

Met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign kun jij de mooiste, creatieve ontwerpen klaarmaken voor drukwerk of online. Tijdens deze opleiding wordt een beroep gedaan op jouw creativiteit, zodat jij met een origineel voorstel komt als dat van je wordt gevraagd. Jij leert hoe je (concrete) plannen van een opdrachtgever vakkundig uitwerkt. Bij de meeste werkzaamheden is het voeren van overleg met de (interne of externe) opdrachtgever belangrijk. Daarom wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan jouw sociale vaardigheden.

Jouw carrière na deze opleiding  

Als allround mediamaker kun je alle kanten op binnen de wereld van media en communicatie. Jouw werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen van logo’s, brochures, verpakkingen en websites. Hierbij gaat het om grafische en multimediale ontwerpen, vaak volgens een huisstijl of vastgesteld ontwerp. Je kunt aan de slag bij communicatiebureaus, reclamebureaus, gespecialiseerde ontwerpbureaus/vormgeefstudio’s, webdesignbureaus, multimedia bedrijven, uitgeverijen en drukkerijen. Je kunt werken bij bedrijven met een eigen afdeling voor vormgeving en/of realisatie van eigen media-uitingen. Hier voer je veelal zelfstandig de opdrachten uit en bij grote projecten werk je vaak in teamverband.

Verder leren na deze opleiding

Met dit diploma kun je doorstromen naar de opleiding mediavormgever (niveau 4).

Waarom deze opleiding op het Technova College volgen? 

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ groot netwerk in het bedrijfsleven

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Mediamaker BOL

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@technovacollege.nl.

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.