Allround DTP'er BOL - Ede

Allround Mediamaker (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent creatief, communicatief sterk, hebt oog voor detail en gevoel voor kleur en vorm. Jij kunt zelfstandig aan de slag, maar bent ook een teamplayer.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding in Ede geldt dat er in 2021 - 2022 een beperkt aantal -namelijk 18 - opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld. 
Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren wij een wachtlijst.

De opleiding Allround Mediamaker

Tijdens de opleiding leer je alles over het ontwerpen van huisstijlen, logo’s, advertenties, posters, tijdschriften en flyers. Je weet als geen ander websites vorm te geven. Je gaat werken met de nieuwste ontwerpprogramma’s (bijvoorbeeld van Adobe) en leert tekst- en beeldelementen in verschillende media-uitingen te verwerken. Met de programma’s Photoshop, Illustrator en Indesign kun jij de mooiste, creatieve ontwerpen gereedmaken voor drukwerk. Tijdens deze opleiding wordt een beroep gedaan op jouw creativiteit, zodat jij met een origineel voorstel komt als dat van je wordt gevraagd. Jij leert hoe je (concrete) plannen van een opdrachtgever vakkundig uitwerkt. Bij de meeste werkzaamheden is het voeren van overleg met de (interne of externe) opdrachtgever belangrijk. Daarom wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan jouw sociale vaardigheden. 

Jouw carrière

Als allround Mediamaker kun je alle kanten op binnen de wereld van media en communicatie. Jouw werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen van logo’s, brochures, verpakkingen en websites. Hierbij gaat het om grafische en multimediale ontwerpen, vaak volgens een huisstijl of vastgesteld ontwerp. Je kunt aan de slag bij communicatiebureaus, reclamebureaus, gespecialiseerde ontwerpbureaus/vormgeefstudio’s, webdesignbureaus, multimediabedrijven, uitgeverijen en drukkerijen. Je kunt werken bij bedrijven met een eigen afdeling voor vormgeving en/of realisatie van eigen media-uitingen. Hier voer je veelal zelfstandig de opdrachten uit en bij grote projecten werk je vaak in teamverband.

Doorleren? 

Met dit diploma kun je doorstromen naar de opleiding Mediavormgever (niveau 4).

 

Studie in Cijfers Mediamaken BOL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Mediamaken BOL