Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

allround podium- en evenemententechnicus

Ben je stressbestendig, kun je goed samenwerken en vind je het leuk om op verschillende plekken te werken? Dan is de opleiding Allround podium- en evenementen technicus echt iets voor jou! 

Allround podium- en evenemtentechnicus

  • Prachtig nieuw, modern schoolgebouw
  • Innovatieve werkplaats en theater
  • Nieuwste apparatuur op gebied van podia en events
  • Met diploma als leidinggevende aan de slag 

ALLROUND PODIUM- EN EVENEMENTEN TECHNICUS BOL 

Je wordt opgeleid tot de sfeermaker van een voorstelling of evenement. De opleiding bereid je voor op alle logistieke, technische en ondersteunende werkzaamheden die van belang zijn bij een voorstelling of evenement. Jij installeert de licht- en geluidsapparatuur en zorgt dat alles op het podium goed geregeld is. Je houdt je bezig met de voorbereiding op het evenement, het opbouwen en ook het afbouwen.  

LICHT EN GELUID HEBBEN VOOR JOU GEEN GEHEIMEN MEER  

Je leert tijdens deze opleiding licht en geluid meer over elektrotechniek, licht- en geluidsapparatuur, bouw en constructieleer. Er is veel aandacht voor regels en voorschriften, want de veiligheid van medewerkers en bezoekers staat altijd voorop.  
 
Ook leer je hoe je een lichtplan ontwikkelt en vervolgens diverse lichtapparatuur plaatst, inregelt en bedient. Jij kunt de mooiste lichteffecten verzorgen en toepassen.  Ook leer je alles over het gebruik en effecten van geluid. Denk aan het ontwikkelen van een geluidsplan en het verzorgen en toepassen van diverse geluidseffecten. Je leert alles over het plaatsen, inregelen en bedienen van geluidsapparatuur en hoe je audio (na)bewerkingen uitvoert, akoestiek verbetert en technische problemen oplost.  

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.
 
Je traint hoe je met opdrachtgevers communiceert en adviseert over technische ontwikkelingen. Ontstaan er technische problemen? Dan weet jij straks ook hoe je deze op kunt lossen. Een extra onderdeel op dit niveau is het vak bedrijfskunde. Je kunt na deze opleiding als leidinggevende aan de slag. 

JOUW CARRIÈRE ALS ALLROUND PODIUM- EN EVENEMENTEN TECHNICUS 

Je voert werkzaamheden uit voor, tijdens en na de productie. Als allround podium- en evenemententechnicus kun je ingewikkelde technische apparatuur bedienen en volgens een plan of draaiboek werken. Jij zorgt voor een optimale geluidskwaliteit en beschikt over een goed muzikaal gehoor. Je bewaakt ook de kwaliteit van de apparatuur en verricht zelf eenvoudig onderhoud. Je bedient het regelpaneel en de lichtcomputer aan de hand van een draaiboek. Daarnaast zorg je dat het licht past bij het doel en de sfeer van de productie. Stilering, vormgeving en goede kleuraccenten zijn daarbij belangrijk, maar ook lichteffecten en lichttechnieken. Je bewaakt de kwaliteit van de apparatuur en verricht zelf eenvoudig onderhoud. 

Na je opleiding kan je werken bij bijvoorbeeld een theater, schouwburg, muziekcentrum, een theatergezelschap, een producent van theater (denk aan opera, dans, drama, cabaret), een festival, een poppodium, een buitenpodium of een verhuurbedrijf van professionele apparatuur. Dit kan in vaste dienst, maar ook als freelancer. In het werk ben je betrokken bij alle fases van een voorstelling of evenement. Als allround podium- en evenemententechnicus kan je bij grote producties worden ingezet.  

Als podium- en evenemententechnicus inventariseer en analyseer je de wensen van de opdrachtgever. Je komt met technische en artistieke voorstellen en beantwoordt vragen over de mogelijkheden. Samen met de opdrachtgever bepaal jij de kwaliteitsstandaard van de productie/opdracht.  

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info