Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Je kunt werken onder tijdsdruk en doet dit graag aan de nieuwste auto’s en geavanceerde technieken.

 

OVER DE OPLEIDING ALLROUND TECHNICUS VOERTUIGEN EN MOBIELE WERKTUIGEN

Wat leer je?

Je leert hoe je inspecties uitvoert en onderhoudsbeurten kunt uitvoeren aan personenauto’s en bedrijfsauto’s. Ook leer je hoe je auto’s afleveringsklaar maakt voor klanten. Het stellen van een diagnose, complexere reparaties en het monteren van alarmsystemen en andere elektronische onderdelen, horen ook bij deze opleiding. 

Tijdens de praktijklessen in onze werkplaats word je goed voorbereid op de toekomst. Zo leer je naast brandstofmotoren al veel werken met elektrische aandrijvingen (waterstof en batterij), netwerksystemen in voertuigen, maar ook meer over voertuighulpsystemen (camera’s en radarsystemen) tot autonoom rijden.   

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Ook leer je duidelijk communiceren, mondeling en via e-mail, omdat je contact hebt met de klant.  

JOUW CARRIÈRE NA DE OPLEIDING ALLROUND TECHNICUS VOERTUIGEN EN MOBIELE WERKTUIGEN 

Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij de kleine autodealer, grote merkdealers of een klein of groot mechanisatiebedrijf. Alsβ€―allround technicus voertuigen en mobiele werktuigenβ€―stel je diagnoses en repareer je allerlei soorten voertuigen. Je zorgt ook voor het onderhoud. In het magazijn haal je de onderdelen die je daarvoor nodig hebt. Je doet de moeilijkere klussen en voert soms lastige reparaties uit en monteert elektronische onderdelen.  

WANNEER WORD JE TOEGELATEN? 

In het algemeen kun je de opleiding starten met: 

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo) 
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) 
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4 
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriΓ«le regeling. 

Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is. 

DOORSTUDEREN?

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld naar de opleiding Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen.  

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Technova College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info