Monteur elektronische installaties - Ede

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (BOL) - Ede

Aanmelden

Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (voorheen: eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit) ben jij een zelfstandige en onmisbare vakheld. Ga maar na: er is geen gebouw te bedenken waar geen elektrotechnische installatie in zit. Denk aan een lift, beveiligingsapparatuur en verlichting. En wat dacht je van brandveiligheidssystemen? Jij zorgt ervoor dat alles naar behoren blijft werken. Belangrijk werk! De opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving van het Technova College duurt 3 jaar. Heb jij de opleiding monteur elektrotechnische installaties succesvol afgrond? Dan duurt de opleiding nog 2 jaar.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving is iets voor jou als:

✓ je goed technisch inzicht hebt;

✓ je zelfstandig en vindingrijk bent;

✓ je communicatief sterk bent;

✓ je wilt leren door te doen.

Over de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Word die onmisbare en zelfstandige vakheld met de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. Jij leert hoe diverse soorten elektrotechnische installaties werken, hoe je ze moet installeren, onderhouden en indien nodig repareren. Je wordt dus super breed opgeleid! Zo is straks geen dag hetzelfde.

Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving kan je aan de slag in woningen, winkelbedrijven, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en industriegebouwen. In de gebouwen waar jij aan gaat werken zitten verschillende elektrotechnische installaties, zoals liften, verlichting en beveiligingssystemen. Daarnaast zijn ze voorzien van verschillende (data)netwerken.

Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving moet jij zowel zelfstandig als in teamverband (eventueel als leidinggevende) aan de slag kunnen. Daarom leer je hoe je je werk het beste kunt organiseren. Je krijgt een stevige theoretische basis met vaktheorie, elektriciteitsleer en gereedschapsleer. Ook ben jij straks volledig op de hoogte van alle voorschriften waar je als vakheld mee te maken kan krijgen. Veilig werken is van het grootste belang voor jou en je team!

Ook krijg je praktijkvakken, zoals vaktekenen of CAD en storingen zoeken. We leren je hoe je de elektrotechnische installaties moet installeren door het je te laten doen. Ook weet je straks als geen ander hoe je de elektrotechnische installaties in bedrijf moet stellen en hoe je ze moet onderhouden. Tijdens de opleiding loop je stage. Hier doe je veel praktijkervaring op en leer je van een ervaren elektromonteur de fijnste kneepjes van het vak.

We leiden je op tot een echte professionele en zelfstandige eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving. We werken aan een professionele beroepshouding en je volgt het vak burgerschap. Ook krijg je Nederlands en rekenen. 

BOL of BBL?

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen door middel van praktijkvakken en stages. Tijdens je BBL-opleiding doe je praktijkervaring op bij een leerbedrijf. Bij dit leerbedrijf ben je in dienst. 

De opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving wordt ook aangeboden als BBL-opleiding. Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op of mail je vraag naar steljevraag@technovacollege.nl.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers over de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

Jouw carrière na de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Zie jij het wel zitten om regelmatig aan de slag te gaan in een ander gebouw? Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving kan ieder gebouw jouw werkterrein worden. Er is bijna geen gebouw denkbaar waar geen elektrotechnische installatie in zit! Dus met de afwisseling in je werk zit het wel goed. 

Je kunt zelfstandig elektrotechnische installaties gaan installeren, onderhouden en repareren, zoals licht-, alarm- en brandbeveiligingsinstallaties. Dit doe je in woonhuizen, winkels, kantoren, ziekenhuizen en bedrijven. Waar nodig begeleid je ook jouw minder ervaren collega’s.

Doorleren na je opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Met je diploma van de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving op zak wacht er een afwisselende en verantwoordelijke baan op jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Stroom dan door naar de opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

Waarom de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving volgen op het Technova College?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer

✓ fijne mix van theorie en praktijk

✓ een vak waar de maatschappij om vraagt

✓ Groot netwerk in het bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving?

Schrijf je dan in voor de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving op het Technova College.

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons via steljevraag@technovacollege.nl een mail met jouw vraag.